2006 yılında yapılma kararı alınan ve ancak 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılabilen 400 yataklı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin asansörleri hayal kırıklığı yarattı.
Hastanede 12 asansörün bulunmasının büyük bir rahatlık yaratacağı düşünülmüştü ancak tam tersi oldu. 
Çok sık hata veren, sarsıntı veya temas durumunda bile durma noktasına gelen asansörlerle ilgili Z HABER’e çok sayıda ihbar geldi.

VATANDAŞLAR NE DİYOR?
Vatandaşlar asansörlerin düğmesine basılmasa bile her katta durduğuna, bazen kendisini kilitlediğine dikkat çekerek; “Yeni hastanenin asansörleri böyle mi olmalı. Eski hastanenin eski asansörleri bile bunlardan daha iyi çalışıyordu.
Yaşlılarımız var, hastalarımız var böyle bir binada asansör çalışmazsa ne anlamı var?
Böyle bir hastaneye kavuştuğumuz için mutluyduk ancak asansörleri böyle bir hastane binasına yakışmamış. Ne yapacaklarsa yapsınlar. Böyle çekilmez” diyerek tepki gösterdiler.

ASANSÖRLER DÜŞÜK MODEL Mİ?
İstanbul’dan Zonguldak’a gelen ve yakınını hastaneye getiren Ahmet.C. isimli mühendis ise Z HABER’e ulaşarak; “Kısmen sektörün içinde bulunan biri olarak gördüğüm kadarıyla burada yazılımsal bir sorun var gibi görünüyor. Bunun da ötesinde bu binalarda kullanılacak asansörlerin seçimi önemli. Muhtemelen daha ucuz diye firma bunları tercih etmiş olabilir ama bizim gibi bir sürü insanın şikayetini görünce şaşırdık. Bu asansörler bu hastanenin yükünü taşıyamaz. Bir haftadır hastaneye gidip geliyorum. İlk gün geçici bir durum diye düşünmüştük. Maalesef bu sorun sürekli yaşanıyor. Bugün aşırı yığılma ve tartışma çıkınca size yazdım. Böyle güzel bir hastanede böyle bir asansör faciası fiyaskodan başka bir şey olamaz. Lütfen sesimizi yetkililere duyurun.” diye konuştu.

Zonguldak'ta akondroplazi hastası gençlerin aşkları engel tanımadı! Zonguldak'ta akondroplazi hastası gençlerin aşkları engel tanımadı!

KESİN KABUL OLMADI
Diğer yandan 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılabilen 423 yataklı hastanenin, henüz kesin kabulünün yapılmadığı öğrenilirken Sağlık Bakanlığı tarafından nasıl bir çalışma yapılacağı ve sorunun ne kadar zaman içinde nasıl giderileceği merak ediliyor.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’YA ÇAĞRI
Z HABER olarak gelen şikayetler doğrultusunda Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya seslenerek sorunun biran önce kalıcı bir çözüme kavuşmasını diliyoruz.

Editör: U. G.