Abdurrahman Candan’ı arıcı kıyafeti ile kovanın başında gören Ertuğrul’da kıyafet ve maske isteyerek bakıma eşlik etti. Kovan açıp petek çıkaran ve Ertuğrul’un arıcılığa yabancı olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Milletvekili adayı Ertuğrul’a Zonguldak ve Ülke arıcılığı ile ilgili sorunları ileten Candan çözüm önerilerini sunan Candan, Tarım Bakanlığı’nda mutlaka bir arıcı bakan yardımcısının bulunması gerektiğini belirtti.

Milletvekili Adayı Ertuğrul farklı bir meslek mensubu olmasına karşın arıcılığa özel ilgi duyduğunu boş zamanı olduğunda mutlaka arıcılık yapmak istediğini ifade ederek meclise gittiğinde mutlaka arıcılıkla ilgili istişarelerine devam edeceğini, kendisine iletilen sorunları ilgili birimlere ulaştırıp takip edeceğini ve ilgileneceğini belirtti.

Ertuğrul Kestane gal arısı ile ilgilide son durum hakkında bilgi aldı. Başkan Candan Gal arısı meselesinin adeta pandemi etkisinde olduğunu, arıcılığa dolayısı ile kestane balı üretimine olumsuz etkisinin giderek arttığını belirterek  tek çözümün biyoljik mücadele yoluyla olduğunu ve uzun bir süreç alacağını söyledi.

CHP'de imza ve disiplin krizi! Devrim Dural Z HABER'e konuştu! CHP'de imza ve disiplin krizi! Devrim Dural Z HABER'e konuştu!

Ertuğrul arıcıların Ankara’daki sesi olacağını belirti. Arıcılar için üretim sezonunun bereketli geçmesini dileyerek alandan ayrıldı.

Editör: U. G.