Estetik kaygıyı yaşatan deformasyonları onarmanın kalıcı yöntemleri, ameliyatlı estetik uygulamaları sayesinde mümkündür. Cerrahi yöntemler uygulanarak tedavi edilen bu ameliyatlar, kişinin görünümünü iyileştirmek veya istenmeyen fiziksel özellikleri düzeltmek amacıyla yapılır.

Estetik cerrahi veya diğer bilinen adıyla plastik cerrahi, insanların fiziksel görünümlerini iyileştirmek veya istenmeyen özellikleri düzeltmek amacıyla yapılan bir tıbbi uzmanlık alanıdır. Bu işlemler, hem sağlık nedeniyle hem de kişisel tercihler doğrultusunda gerçekleştirilebilir. Ameliyatlı estetik uygulamaları, kişinin özgüvenini artırabilir ve kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olabilir.

Alaya AI Yeni Zirvelere Ulaştı: opBNB Kullanıcı Sayısı 300 Bini Aşkın, Sosyal Medya Takipçi Sayısı 200 Bini Geçti Alaya AI Yeni Zirvelere Ulaştı: opBNB Kullanıcı Sayısı 300 Bini Aşkın, Sosyal Medya Takipçi Sayısı 200 Bini Geçti

Kendinize Özgüven Katmanın Ameliyatlı Yolu

Günümüzde sıkça uygulanan ve kişilerin özgüvenli duruşunu sağlayan bazı ameliyatların başında, liposuction, penis büyütme, karın germe, burun estetiği ve popo estetiği yer almaktadır. Özellikle birden fazla bölge için uygulanabilen liposuction işlemi, estetik ameliyat denilince ilk akla gelenlerdir. Liposuction, vücuttaki fazla yağları emmek için kullanılan bir uygulamadır. Vücudun farklı bölgelerindeki yağları azaltmaya sunulan kalıcı bir çözümdür. Vücudun yağlanma bölgeleri kişiden kişiye değişebiliyor ama yağ hücrelerinin yapısı her yerde aynı bu sebeple liposuction işlemi; gıdı, kol, bacak, basen, karın ve popo kısımlarının hepsine uygulanabiliyor.

Günümüz teknolojisi sayesinde, bu işlem lazerle veya ses dalgalarıyla gerçekleştirilir. İşlem sırasında önce yağ hücreleri parçalanarak sıvı hale getiriliyor sonrasında ince kanüller aracılığıyla vücuttan atılarak hastanın iyileşme süreci başlıyor. Liposuction ameliyatının hemen sonrasında bol su tüketmeye başlamak vücudun hem oluşan ödemi hem de atacağı yağları atmasında büyük önem taşır. Doktorun tavsiye ettiği süre kadar korse kullanımı ve krem kullanımı ile liposuction bölgesindeki şişlik ve morarma görünümü kolaylıkla iyileşmektedir. Ameliyatlı estetik uygulamaları temelde kalıcı çözüm sunan cerrahi operasyonlar olsa da sonuçların kalıcı olmasında ki en önemli etken kişinin kontrolüdür. Kontrollü beslenmenin ve su tüketimine dikkat etmenin pek çok soruna çözüm olduğu gibi liposuction ameliyatı içinde çözüm kuvvetlendirdiğini söyleyebiliriz.

Sağlıklı Bir Tatmin Yaşayın

Özellikle özgüven kaybı yaratan konularda çözüm sunan ameliyatlı estetik uygulamaları, daha sık tercih edilmektedir. İnsanlar, uzun süre beraber yaşamak zorunda kaldığı ve estetik algısına uymayan fiziksel özelliğini değiştirmek için kesin çözümler ararlar. Kilo fazlalığı, bedeninde ki herhangi bir bölgenin bozukluğu gibi sebeplerle yapılan, liposuction, burun estetiği, penis büyütme, meme estetiği gibi estetik ameliyatlara ilgiyi arttırmıştır. Estetik olmasının yanında özgüveni arttıracak ameliyatlı estetik uygulamalar arasında, penis büyütme işlemi de yoğun bir talep görmektedir.

Kendinden emin bir birey olmanın önünde,  küçük engeller olmasını istemeyenler için ameliyatlı estetik uygulamalar harika bir seçenek oluşturmaktadır. Doktorların da söylediği gibi sağlığınız için olmasa da istediğiniz estetik görünüme sahip olmak, sizleri özgüvenli ve daha sağlıklı bireyler yapar. Bu sayede hayata motive devam eder ve başarılı sonuçlar alırsınız.

Penis Büyütme Ameliyatı

Penis büyütme estetiği birden fazla seçeneğe sahiptir, bu seçenekler; hacim olarak büyütme, boyut olarak büyütme, eğriliği düzelterek forma sokma olarak bilinir. İnsanların çoğu, estetik ameliyatları sadece kendileri için değil genel bir beğeni görmek için tercih ederler. Cinsellik ise insanların kendilerini güçlü hissetmek istedikleri bir yer olduğu için hem kadınlar hem erkekler tarafından cinsel organlar için çeşitli estetik uygulamalar gerçekleştirilmektedir.

Dünya üzerinde çeşitli standart ölçülere sahip olan penis boyu, coğrafyaya yani kalıtımsal olarak gelen genlere göre değişiklik göstermektedir. Bu sebeple ülke standartları penis büyütme ameliyatlarında aynı kabul edilmemektedir. Ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafi genler gereği, erekte halde 10 cm ve altında kalan penisler için penis büyütme ameliyatı uygun olarak kabul edilmektedir. Penisin ihtiyacı olan ameliyat, hem boy uzatma hem de hacim büyütme ise aynı operasyonda birden fazla işlemin gerçekleştirildiği penis büyütme ameliyatları olmaktadır.

Türkiye’de Estetik

Türkiye, çok ameliyatlı estetik uygulamalar konusunda kendini kanıtlamış ve Dünya üzerinden yoğun talep gören bir ülkedir. Son teknoloji ürünlere yatırım yapan pek çok estetik hastanesiyle doğudan ve batıdan talep görmektedir. Talebin yoğunlaşması aynı zamanda ameliyat sonuçlarının da kusursuzlaşmasını sağlamakta ve Türkiye’yi sektör öncüsü yapmaktadır. Kur farkı sebebiyle yurtdışında ki pek çok ülke için de bütçe dostu seçenekler sunması da tercih sebebini arttıran bir diğer önemli faktördür.

Türkiye olarak imza atılan ameliyatlı estetik uygulamalar sıralamasında ilk 10 işlem şöyledir; liposuction, burun estetiği, meme büyütme, meme dikleştirme, meme küçültme, penis büyütme ameliyatı, göz kapağı ameliyatı, vajinoplasti uygulamaları, karın germe ve popo estetiğidir.

Editör: Yaşar Atilla