Çaycuma’nın kardeş kenti Lennestatdt’dan bağış yoluyla yeni bir itfaiye aracı daha geliyor. Lennestatd önceki dönem Belediye Başkanı Stefan Hundt’un bağışçısı olduğu aracı, Lennestatd’ta, Çaycuma Belediyesi İtfaiyesi Müdürü Ferdi Maden teslim aldı. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, sosyal medya hesabından, birkaç güne kadar Çaycuma’ya gelecek araca, “Hundt” adının verildiğini açıkladı. Hundt, Lennesatdt’tan Çaycuma’ya gelen 8. İtfaiye aracı olarak hizmete başlayacak.

 İTFAİYE TEŞKİLATIMIZIN HAREKET KABİLİYETİNİ ARTIRACAK

Tasarruf dönemi başladı! Sendikalar ne düşünüyor? Tasarruf dönemi başladı! Sendikalar ne düşünüyor?

Başkan Kantarcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kardeş kentimiz güzel bir dayanışma örneği daha sergiledi. Lennestadt önceki dönem Belediye Başkanı Stefan Hundt Çaycuma’ya yeni bir itfaiye aracı bağışladı. Bağışçısından dolayı adına ‘Hundt’ koyduğumuz yeni araç, Lennestadt’tan gelen 8. itfaiye arabası olarak araç parkımız içinde yerini alacak. 30 metre merdiven uzunluğu olmasına karşın boyutları diğerlerinden biraz daha küçük olan ‘Hundt’, itfaiye teşkilatımızın hareket kabiliyetini çok artıracak.” dedi.

MERDİVENLİ KURTARMA ARACI OLMASINA KARŞIN, YANGIN SÖNDÜRME OPERASYONLARINA DA KATILABİLECEK

Kantarcı açıklamasını, “Yeni aracımız yüksek yerden alternatif iniş merdiveni, geçit vermeyen bir yerden geçiş köprüsü olarak kullanılabilecek. Pek çok kurtarma faaliyetinde, doğal afette görev yapacak aracımız bir merdivenli kurtarma aracı olmasına karşın, arkasına tanker desteği sağlandığı takdirde yangın söndürme operasyonlarında da katılabilecek. Yeni araçla çok daha hızlı, daha seri hareket etme olanağına kavuşacağız. Bize böyle bir desteği sağlayan Lennestadt Önceki Belediye Başkanımız Sevgili Dostum Stefan Hundt’a, Uyum Meclisi Başkanı Sayın Nedim Kalembaşı’na çok teşekkür ediyorum. Çaycuma’mıza hayırlı olsun.” diyerek tamamladı.

Editör: Şeyma Kaya