Türkiye'deki artan işsizlik oranının ardından milyonlarca işsiz vatandaş yurt dışındaki iş imkanlarına yönelik arayışlarını sürdürürken Almanya'dan yeşil ışık yakıldı. 50 Bin kişilik işçi alımı yapılacağı duyuruldu.

Alman Bakan bugün resmen duyurdu! Türkiye'ye kapılarını açtı 50.000 işçi alımı yapılıyor: 18 yaşından 65 yaşına kadar herkes - Almanya'nın Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, Almanya'da kalifiyeli eleman eksiği olduğunu belirterek nitelikli göçmen alınacağını aktardı. Almanya geçtiğimiz günlerde Nitelikli Göçmenlik Yasası’nı onayladığını ve her yıl 50.000 kişiyi ülkeye kabul edeceğini duyurdu.

Almanya'nın Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Almanya'da kalifiye iş gücü göçünün kolaylaştırılması için Bakanlar Kurulu'nun onay verdiği belirtildi.

Yapılan açıklamada birçok Alman şirketinin uzun süredir nitelikli çalışan bulmakta ciddi zorluklar yaşadığı ve kalifiyeli çalışan açığının 2022 yılında 1,98 milyon seviyesinde olduğu bildirildi. Bakanlık bu durumu "Nitelikli işçi eksikliği, Almanya'da refah için bir risk haline geldi." şeklinde açıklıyor.

Seçim sonrası neler oldu? Turpçu Zonguldak teşkilatında! Seçim sonrası neler oldu? Turpçu Zonguldak teşkilatında!

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, "Ülkemizin önümüzdeki 10 yıl içerisinde nitelikli iş gücü seviyesini güvence altına almamız bizim ekonomik görevlerimizden biri ve bu yüzden Nitelikli Göçmenlik Yasası ile modern bir göç ülkesinin temellerini atacağız" açıklamasında bulundu.

Düzenlenmiş yasaya göre "Puan Sistemi" esas alınacak ve bu sisteme göre mesleki tecrübe, yerleşim fikri, yaş ve en önemlisi Almanca bilgisi dikkate alınacak

Editör: U. G.