Olay 9 Temmuz pazar günü gündüz saatlerinde Kaşbaşı Köyü dar köprü mevkiinde yaşandı. Hafif ticari araç içindeki yolcular ile birlikte sel sularının yükseldiği yoldan geçmek isterken, Gilbert isimli Almanya vatandaşı almanca 'gitmeyin, geçemezsiniz' dedi ama dilinden anlayan olmadığı için vatandaşlar yoluna devam etti. 

Yaklaşık 200 metre içindeki yolcuları ile birlikte suda ilerleyen hafif ticari araç suyun ortasinda kaldı ve beşik gibi bir oyana bir buyana sallanmaya başladı. Bunun üzerine Almanya vatandaşı Gilbert suda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için suya girmeye çalıştı.

Bartın'da özel gereksinimli gençler çakı gibi asker oldu! Bartın'da özel gereksinimli gençler çakı gibi asker oldu!

Suya giren Arslan HANS Gilbert yine aynı şekilde vücut diliyle 'ip olursa gider hepsini kurtarırım', 'ipi belime bağlarım sizde beni tutarsınız' dedi. Zor geçen vücut dili anlaşmasının ardından ip bulunarak Hans Gilbert'in beline bağlandı. HANS beline baglanan iple araç içinde mahsur kalan 5 kişiyi sudan çıkarıp kuru yere getirdi.  Sel suyunda mahsur kalan vatandaşlar kendilerini kurtardığı için HANS'a sarılarak teşekkür etti. Sonrasında ise bu fotograf kareleri kaldı. 

Editör: Melisa Sapaz