'Siyasi parti il başkanlarıyla ile görüşüyorsunuz yerel seçimlerde Zonguldak Belediye Başkanı olacak mısınız' sorusuna Ali Uzun: “Belediye Başkanlığı görevi verilirse kaçmam. Bütün il başkanları ile görüşüyorum ama şu ana kadar belediye başkanlığı teklifi almadım” dedi.

CHP’de kongre çağrılarına Olcay Can’dan tepki geldi! CHP’de kongre çağrılarına Olcay Can’dan tepki geldi!

''BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEKLİFİ ALMADIM''

19. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Zonguldak Belediye Başkanlığı teklifi aldınız mı, Zonguldak Belediye Başkanı olacak mısınız?' sorusuna Ali Uzun:“Yerel seçimler genel seçimler gibi değil. Yerel seçimlerde halk daha kolay yapıyor. Yerel seçimler için konuşmak daha erken.

Milletvekili seçiminden önce de bizi her yere koydular. Benim böyle bir düşüncem olsa Zonguldak’ın haberi olur. Kapılar ardında konuşulacak bir iş değil. Ben aday olsam gelip sizden oy isteyeceğim. Aday oldum gelin bu şehri beraber yönetelim diyeceğim. Ben tek başıma bu şehri yönetemem. Şehirde Belediye Başkanı şehri kendi başına yönetemez.

Herkesin fikrini almakta fayda var. Adaylığımla ilgili net bir şey yok bunu zaman gösterecek.

Ben şehire hizmet eden bir insanım. Bazıları  görevi bitince şehre hizmet etmeyi de bırakıyor. Bize bir görev verilirse bu görevden kaçmayız. Ama bu dönem bekleyelim bir görelim. Burada herkesin görüşünü alırım” dedi.

Zonguldak‘ta siyasi parti il başkanları ile görüşüyorsunuz bugüne kadar hiç mi teklif almadığını sorusunu Uzun, “ bütün il Başkanları ile görüşüyorum ve hepsi de arkadaşım dostum. Ama şu ana kadar hiçbirinden belediye Başkanlığı teklifi almadım” dedi.

YENİ KABİNEDEN ÜMİTLİYİM

''Yeni kabine hayırlı olsun ülke ve Zonguldak olarak çok şeyler bekliyoruz. Umarım Beklentilerimiz karşılanır. İktidar partisinden ve muhalefet partilerinden yeni seçilen arkadaşlarımız var. Yeni kabineye bir fırsat vermek lazım, beklemek lazım. Zonguldaklı seçilmiş bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Kendilerinden öncelikle birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını, Zonguldakla ilgili bütün konularda birlik içinde olmalarını diliyorum. Zonguldak‘ta boş şeylerle tartışma yerine bütün enerjilerini Zonguldak meselelerine ayırmalarını kendilerine  tavsiye ediyorum. Özellikle rica ediyorum. Ben kendilerini ziyaret ettim ve hayırlı olsun dileklerimi ilettim. Ali uzun olarak benim de beklentilerim var. Hem de iyi bir Zonguldaklı olarak bekliyorum. Zonguldak’a sırtını dönmeyen insanlardan biri olarak bekliyorum. Her gün Ankara’da bana onlarca Zonguldaklı geliyor. Onlarla birebir ilgileniyorum kapımız ve telefonlarımız 24 saat açık. Ben yaşadığım sürece elimden geldiği kadarıyla Zonguldak insana her türlü imkanımı kullanmaya hazırım”

Editör: Melisa Sapaz