Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem felaketinin ardından Türkiye'de bina risk durumları gündeme geldi.
Yapı denetim firmalarının güvenirliği tartışma konusu olurken Zonguldak’ta da binaların yapıldığı zeminin sağlam olup olmadığı sorgulanmaya başladı.
Fay hattına en yakın ve olası bir Düzce depreminden en çok etkilenmesi beklenen Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde deprem tedbirlerinin alınıp alınmadığı merak konusu oldu.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin Z HABER'e konuşarak Alaplı’da zeminin kayalık olduğunu belirtti.
Başkan Tekin konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Yeni depremden sonra özel bir çalışma henüz başlatmadık. Arkadaşlarımız ile görüşüyoruz. Alaplı’nın yamaçları tamamen kayalık bir zemin. Hatta inşaatlarda bu kayalar sıkıntı çıkarıyor. Hafriyat konusunda toprak değil neredeyse sadece kaya çıkıyor. Yamaçlardaki binaların zemini doğrultusunda bir sıkıntı yaşanmaz. Sadece çarşı merkezi dere kenarında sorun yaşanabileceğini düşünüyoruz. O konu hakkında da yakın zamanda bir planlama yapıp çalışmalara başlayabiliriz. Şuan için bir çalışma olmadığı için net bir şey söylemek doğru olmaz. Çalışmalar başlatılınca gerekli bilgilendirmeyi kamuoyu ile paylaşırız”