Alaplı’da haftada bir gün Çarşamba günü kurulan kapalı pazaryerinde alışveriş için giden Alaplı Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Muammer Özdemir, yerde yumak halinde tek çorap gördü. Yerden aldığı çorabın içinde para olduğunu fark eden Özdemir, durumu sosyal medyada duyurarak sahibini bulmak amacıyla İlçede görev yapan gazetecilere bildirdi.

Gazetecilerin, sosyal medya hesaplarından “Alaplı Kapalı Pazaryerinde bir miktar para bulunmuştur” şeklinde duyuru yapmasının ardından Alaplı Belediyesi Zabıta ekipleri para kaybettiği yönünde kendilerine müracaat eden Kdz. Ereğli Üveyikli Köyünden Hatice Artırmak isimli bir bayan vatandaşın olması üzerine yayın yapan basın mensubu ile irtibata geçerek, parayı kaybeden vatandaş ile bulan vatandaşın buluşmasını sağladı.

Parayı bulan Kıbrıs Gazisi Özdemir’e, parayı kaybettiğini söyleyen Artırmak'ın çorap içindeki paranın tutarına az bir miktar ile emin olamaması üzerine bayan Artırmak yanında bulunan çantasından paranın olduğu çorabın diğer tekini göstererek, ikna etti.

Ak Parti toplandı! Selim Alan neden kaybetti? Ak Parti toplandı! Selim Alan neden kaybetti?

İnsanlık ölmemiş şeklinde yorumlanan olayda paranın sahibinin bulunması sebebiyle kendisine yardımcı olan Gazeteci Yasin Ören ile Zabıta ekiplerine teşekkür eden Kıbrıs Gazisi Özdemir, “Paranın miktarı önemli değil, önemli olan kaybeden kişinin 100 lirada olsa ihtiyacı olabileceğini düşünmek ve insanlık ölmemiş dedirttirmek.” İfadelerini kullandı.

Editör: U. G.