Birkaç dakikada milyonluk vurgun! Birkaç dakikada milyonluk vurgun!
Alaplı’da Ahmet Zeki Atalay İlkokulu'nda görev yapan öğretmen S. Gül, nöbet esnasında öğrenci velisi tarafından saldırıya uğradı. İddiaya göre, bir veli kendi çocuğuna başka bir çocuğun hakaret ettiğini duyarak çocuğu servisten indirip azarladı. Olayı gören öğretmen S. Gül, araya girerek engel olmaya çalıştı. Engel olmasına sinirlenen veli, öğretmene saldırdı.
Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Bünyamin Çakmaklı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı:
“Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlkokulu öğretmeni ve değerli üyemiz S. GÜL, 28.02.2024 tarihinde nöbeti esnasında bir veli tarafından darp edilmiştir. Olay okul önünde öğrencilerin servis araçlarına bindiği sırada gerçekleşmiştir. Bir veli, kendi çocuğuna başka bir çocuğun hakaret ettiği gerekçesiyle çocuğu servisten indirip azarlamak istemiştir. Olayı gören öğretmenimiz S. Gül, araya girerek engel olmaya çalışmıştır. Engel olmasına sinirlenen veli, görevini yapan öğretmeni darp etmiştir.
“Hiçbir sendika ayırımı yapmadan arkadaşlarımıza yapılan bu barbarca davranışları lanetliyor, kınıyor ve bu saldırının şiddetine maruz kalan öğretmenlerimizin şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını yüksek perdeden haykırıyoruz. Acaba yarın hangi okulumuzda hangimizin başına böyle bir olay gelecek diye endişe ediyoruz.
Kendi işyerimizde can güvenliğimizin tehlikede olduğu bir ortamda hangi aşk ve şevk ile hizmet üretebileceğiz?
Türk Eğitim-Sen camiası olarak yaşanan bu elim olayı kınıyoruz. Olayın takipçisi olacağız. Her zaman öğretmenlerimizin yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Editör: Şeyma Kaya