Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,  CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın köprüden çıkan parçaları MKE'nin istediğini ve ihalenin iptali olabileceği iddialarına karşılık yanıt vererek, Yavuzyılmaz'a sert sözler söyledi.

Alan açıklamasında, "Tabii kişi kendinden bilir işi. Sayın vekil hile hurda işlerini bilir. Danışmanından sebep. Biz tabii ki bunu MKE'ye danıştık, ettik." dedi

Sel ve fırtınada yıkılan yerler yeniden yapılıyor! Sel ve fırtınada yıkılan yerler yeniden yapılıyor!

Ömer Selim Alan'ın açıklaması şu şekilde; "Vallahi ne diyeyim bilmiyorum. Şöyle. Tabii kişi kendinden bilir işi. Sayın vekil hile hurda işlerini bilir. Danışmanından sebep. Biz tabii ki bunu MKE'ye danıştık, ettik. Hatta bu sorunun gelebileceğini bildiğim için de yanıma da bu evrakı da aldım. Göstermek istiyorum sizlere. Değerli arkadaşlar. 5 Temmuz 2023'de MKE dedi ki bize; bu itibarla bahse konu köprünün yıkılması işinin şirketimiz kanalı ile yapılamayacağı, yıkım işinin ve yıkım sonucunda çıkacak malzemelerin belediyeniz tarafından değerlendirilmesinin daha uygun olacağı değerlendirilmektedir. Bilgilerinizi gereğini arz ederiz.

MADEM KÖPRÜ SAĞLAMDI MUHARREM AKDEMİR NİYE GÜÇLENDİRME İHALESİNE ÇIKTI!

Öte yandan Başkan Alan, köprünün sağlam olduğuna dair çıkan tartışmalara da yanıt vererek, eski belediye başkanı Muharrem Akdemir'e sordu, "Madem köprü sağlamdı, neden ihaleye çıkıldı"

Alanın açıklaması şöyle; "Şimdi tabi bilen, bilmeyen, ilgili, yetkili, yetkisiz herkes konuşuyor köprü hakkında. Biz bugüne kadar olduğu gibi köprü meselesinde, yıkım ihalesinde de bunu tamamen kanuna uygun şekilde görüş aldık.iIhalemizi ona göre yaptık. Sadece vatandaşlarımızın aklını bulandırıp, süreci böyle, kaosa itmeye çalışan paylaşımların çok Tehlikeli. Çok yanlış olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.
Şimdi bazıları çıkıyorlar gene aynı cenahtan. (E köprü sağlamdı) Ama o zaman şunu sormak gerekir. 2017 yılında o zamanın belediye başkanı Sayın Muharrem Akdemir hocamız bir güçlendirme ihalesine çıkmış. Biliyorsunuz değil mi? Madem köprü sağlamdı, niye güçlendirme ihalesi oldu. Başka bir şey söyleyeyim. 2014'de seçim beyannamesi açıklamış Muharrem hocamız. Ve seçimi  Seçim beyannamesinin içinde (Fevkani Köprüsü yıkılarak daha sağlıklı trafik sağılanacaktır.) diyor. O yüzden de sağlam diyenlere o zaman şunu sormak lazım. 2017'de niye Köprüyü güçlendirme ihalesi yapılmış. Sağlam bir köprü ihale yapılır mı?  Köprü sağlam diyen arkadaşlarımıza bir göstermek istedik sadece."

Editör: Melisa Sapaz