Yerel seçim sürecine yaklaşılırken Ak Parti’nin kazanmayı çok istediği Zonguldak Ereğli’de kiminle  seçime gideceği merak ediliyor. En önemli sorulardan bir kaçı ise şu. Ak Parti Ereğli’de gerçekten kazanmak istiyor mu? Halkın istediği isimlerden biri mi aday gösterilecek kişilerin istediği isimlerden biri mi? Aday gerçekçi bağımsız kamuoyu anketi ile mi belirlenecek veya çok da kabul görmeyen teşkilat yoklaması ile mi? Bu süreçte gözlerin en çok çevrildiği isimlerden ikisi ise Milletvekili Saffet Bozkurt ve İl Başkanı Mustafa Çağlayan.

EREĞLİ’DE MHP İLE İTTİFAK OLUR MU?
Ve yine yanıt bekleyen önemli sorulardan biri de MHP’nin durumu. Ak Parti MHP arasında ittifak olacak mı olmayacak mı?
Böyle bir ittifak olacaksa taban bunu hangi isim olursa kabul edecek?
İsimler bazında pek çok kişi gündemde.
Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Ercan Candan aday olmak isteyen isimlerden sadece ikisi.
Bir başka isim ise kamuoyunun desteğini arkasında bulunduran isimlerden eski belediye başkanı Murat Sesli.

Türkiye bunu konuşuyor! Hemşire Selen Bilgin öldü mü? Öldürüldü mü? Türkiye bunu konuşuyor! Hemşire Selen Bilgin öldü mü? Öldürüldü mü?

SAFFET BOZKURT’UN KAFASINDA KİM VAR?
Milletvekili Saffet Bozkurt’un Numan Korkmaz ismini destekleyeceği yönünde iddiaların yanında son dönem dikkat çeken bir diğer isim ise Ankara’da görev yapan AFAD Başkan Yardımcısı Kdz. Ereğlili Hamza Taşdelen. Ankara’nın Hamza Teşdelen konusunda bir inisiyatifi olup olmayacağı, olursa bunu neye göre belirleyeceği, Taşdelen ismi olması durumunda Ereğli halkının buna vereceği karşılığın nasıl olacağı henüz bilinmiyor.  Bu süreçte başka isimler de gündeme gelecek gibi ancak yanıt bekleyen en önemli soru Ak Parti’nin gerçekten ne yapmak isteyip istemediği.

Editör: Melisa Sapaz