Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi Murat Kotra, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nde Cumhur İttifakı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kotra, "Zonguldak Merkezde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin(AK Parti) gösterdiği adayı kayıtsız şartsız destekleyeceğiz" dedi.

MHP içerisinde mevcut Belediye Başkanı Ömer Selim Alan dışında çıkarılacak adayın desteklenmemesi yönündeki iddialarla ilgili soruyu yanıtlayan Kotra, "Böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve bunları konuşanların yanlış konuştuğunu, bu kişilerin MHP’li olup olmadıkları tartışılır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi Murat Kotra, Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak daha en başından beri bizlere vermiş olduğunuz kıymetli destek için hepinize çok teşekkür ediyorum. Zonguldak’ta çok güçlü bir yerel basın var. Ben gittiğim her yerde aynı şunu söylüyorum. Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptım ama Zonguldak basını kadar güçlü bir basın yok. Zonguldak'la ilgili çalışmalarımı Genel Merkezde yapıyordum. Bildiğiniz üzere 31 tane adaya başvurusunda bulunan arkadaşlarımız var. Zonguldak genelinde  merkezde dahil 8 ilçe ve 17 beldede toplam 25 belediyemiz için arkadaşımız aday adaylığı başvurusunda bulundu.Bütün arkadaşlarımızın incelemesi genel merkezimizde yapılıyor. Genel merkezimizde yapılan incelemeler sonucunda şu ana kadar hiç birisinde bir sorun çıkmadı. Şimdi teşkilatlardan isim topluyoruz isim alıyoruz. Ondan sonra biliyorsunuz bununla ilgili il genel meclisi adayları olacak. Belediye Meclis Üyesi adayları olacak. Onları da tek tek inceleyeceğiz"dedi.

Kotra, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak çok sıkı bir denetimden geçiriyoruz. Başvuruda bulunan arkadaşlarımıza daha sonra da ileride de bir sorun yaşamamanız için daha önceden biliyorsunuz. Bu seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcımız Fetih Yıldız'ın bir açıklaması oldu ve en ufak bir lekesi dahi olan başvuru yapmasın dedi.

CHP Kilimli yeni ilçe başkanı belli oldu! CHP Kilimli yeni ilçe başkanı belli oldu!
Öyle titiz bir şekilde incelemede bulunuyoruz. Çok yakın bir zamanda da biz de Belediye Başkan Adaylarımızı açıklayacağız. Genel başkanımızın biliyorsunuz bir açıklaması oldu. 30 büyük şehirde ittifak yapılacak diye. Bu 30 büyük şehir içinde bazı yerlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı desteklenecek.
Bazı yerlerde de Milliyetçi Hareket Adayı adayı desteklenecek.
Onun dışında geriye kalan illerle ilgili görüşmeler bitmek bitmek üzere.  Bazı yerlerde de yani benim anladığım kadarıyla doğru aslında bitti ama bir resmin açıklama yapılmadı.
Ardından şimdi ilçelerle ve beldelerle ilgili görüşmeler sürüyor. Bugün yarın açıklanırlar.
Ama tabi duyumlarımız var. Sizin de bildikleriniz var. Bizim de bildiklerimiz var ama resmi açıklama yapılmadan bu açıklamayı biz yapamıyoruz. Şöyle söyleyeyim illerde ittifak yapacağımız yerler var.
Cumhur ittifakı olarak Adalet Kalkınma Partisi ile seçime gireceğimiz yerler var veya Milliyetçi Hareket Partisi ile çatısı altında seçimlere giremeyeceğimiz bölgeler var.
2019'dan beri Zonguldak'ta görevliyim. Zonguldak'ta keşke ittifak olsaydı diye de zaten açıklamalarda bulunuyordum. Ben aynı görüşlerimi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyefendiye de bildirdim.
Zonguldak'ta bir ittifak olursa daha başarılı oluruz diye. Şimdi değerlendiriliyor. İlçe başkanlarımızda görüşüldü. Ardından il başkanlarımızda görüşüldü. Son olarak illerde görevli Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve o illerde ki seçilen milletvekilleriyle de görüşmeler yapıldı. Yani çok ciddi bir şekilde çalışma yapılıyor. Bugün yarın açıklarız.
Zonguldak'ta merkezde ittifak olabilir ama ilçelerle ilgili daha kesin bir şey belli değil.
Samimiyetimle söylüyorum öncelikle Adalet ve Kalkınma partisinin içinde neler oluyor? Onu biz bilemeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ama bildiğimiz bir tek şey var.
Muhammet İnanis; "Eğer Zonguldak'ta ittifak olursa ve bu ittifakta Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayının desteklenmesi doğrultusunda Milliyetçi Hareket Partisi'nden bize bir talimat gelirse biz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı kim olursa olsun. Hiç önemli değil. Kim olursa olsun. Biz o adayın seçilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi olarak sabah namazıyla çıkarız. Gece yarılana kadar o adayın seçilmesi için mücadele'de bulunuruz.
Beni arayanlar oldu işte kim olacak şuna destek verir misiniz? Buna destek verir misiniz diye.
Ben kendilerine aynen şunu söyledim. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak ne Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çıkaracağı adaya karışabiliriz? Ne de kendi adaylarımıza bir başkasının karışmasına müsaade ederiz. dedim.
Bu siyaseten doğru değil etik değil karşı tarafa karşı bir samimiyetsizlik olur ve  karşı tarafın işine müdahale olur. 
Bizde özellikle Genel Başkanımız bu tür yanlışları hataları asla affetmez.  O yüzden Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı mevcut Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan olursa veyahut da başka birisi olursa o adayın seçilmesi için biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak canla başla mücadele ederiz. Asla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinden de bir talimat gelmeden şu olursa destek veririz. Bu olursa destek vermeyiz diye kim bu şekilde konuşuyorsa çok büyük bir yanlışın içinde buna asla müsaade etmeyiz. Selim Alan’ın Milliyetçi Hareket partisine verdiği önemi kimse inkar edemez.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tamamıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilişkileri çok düzeyde çok iyi bir ilişkiler içindeyiz.
Zonguldak'ta da başarılı olacağımıza inanıyoruz. İlçelerde de kendimiz de girsek yarışsak ittifakla da girsek başarılı olacağımıza inanıyoruz.
25 belediyede de biz aday çıkartıyoruz. Zonguldak Merkez'de ittifak yapıyoruz. İlçelerde yarışıyoruz dendiği anda 24 adayımıza açıklayacağız” dedi.
Editör: Bekir Ekici