Otizmliler için koştu! Gelirin tamamı burs olacak! Otizmliler için koştu! Gelirin tamamı burs olacak!
Ak Parti’nin Zonguldak’ta belediye başkan adayını belirlemek için yaptığı son ankette sona gelindi.
Mevcut Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile eski milletvekillerinden Özcan Ulupınar’ın sorulduğu son anketten çıkacak sonuç merak ediliyor.
Zonguldak Belediye Başkan Adayının daha önce 7 Ocak’ta açıklanabileceği belirtilmiş ancak alınan yeni anket kararı ile süreç bir hafta uzamıştı.
Yeni anket sonrası genel değerlendirmeleri yapacak olan genel merkez ya mevcut başkan Ömer Selim Alan ile devam edecek veya Özcan Ulupınar’ı aday gösterecek.
ANKETTE NELER SORULDU?
Ak Parti adayını belirlemek için yapılan yeni ankette telefonla ulaşılan vatandaşlara; “Geçen seçim hangi partiye oy verdiniz, bugün seçim olsa verir misiniz, Selim Alan aday olsa oy verir misiniz, Özcan Ulupınar aday olsa oy verir misiniz?” gibi sorular yöneltildi. Geçtiğimiz Cuma günü başlayan anketin sonuçları önceki anket sonuçları ile karşılaştırılarak seçmen davranışları analiz edilecek.
MHP İLE İTTİFAK FAKTÖRÜ
Zonguldak Belediye Başkan adayını değiştirmek istemeyen Ak Parti Genel Merkezi’nin MHP ile ittifak faktörünü de dikkate alarak aday değişikliğine çok sıcak bakmadığı ancak MHP ile ittifak yapılmasına rağmen seçimin kazanmanın çok riskli olması durumunda aday değişikliğine gidebileceği belirtiliyor.
Editör: Şeyma Kaya