AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralının uygulanacağını, bazı istisnaların ise olabileceğini açıkladı. 

Sanayiciler ZBEÜ ile iş birliği yapacak! Sanayiciler ZBEÜ ile iş birliği yapacak!

Üç dönem kuralının bu yerel seçimlerde de uygulanacağının altını çizen Yılmaz, "Yerel seçimlerde de genel seçimlerde olduğu gibi 3 dönem kuralı uygulanacak. Bazı istisnalar belki olabilir. İstisnalar konusunda bir bilgi sahibiyim diye söylemiyorum, sadece bundan önce çok istisnai bazı yerlerde 3 dönem üzerine ilaveler yaptığımız yerler olmuştu. Beldelerde veya küçük yerleşim birimlerinde bunları yapmıştık. İstanbul'da Zeytinburnu'nda çok başarılı bir belediye başkanımızı 3 dönemi doldurduğu için Beykoz'da aday yapmıştık. 3 dönem kuralına oldukça bağlıyız. Milletvekili seçimlerinde de 3 dönem kuralına uyduğumuzu gördünüz. Belediye seçimlerinde de buna azami riayet edilecek ama belki bir iki istisna olabilir" dedi.

Öte yandan Zonguldak'ın Devrek İlçesine bağlı Çaydeğirmeni'nin başarılı belediye Başkanı Satılmış Gebeş 2019 seçimlerinde de 3 dönem kuralına takılmış ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile belediye başkan adayı olmuştu. Gebeş'in 5. dönemi olması nedeni ile bir daha aday gösterilip gösterilmeyeceği merak ediliyor.

Editör: Melisa Sapaz