Zonguldak siyasetinden notlar! Zonguldak siyasetinden notlar!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti'nin birçok il için belediye başkan adayını duyurdu. Ak Parti'nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı ne zaman açıklanacak sorusu gündemde.

AK PARTİ ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Türkiye Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçim öncesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti'nin birçok il için belediye başkan adayını duyurdu.
Zonguldak Belediye Başkan adayı ise 15 Ocak'ta açıklanacak.
Açıklanan 11 Büyükşehir Şu Şekilde:
İstanbul, Muğla, Kocaeli, Erzurum, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Aydın, Samsun, Denizli, Ordu.
Büyükşehirler Dışındaki 15 İl ise Şu Şekilde:
Artvin, Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova ve Isparta.
KALAN ADAYLAR 15 OCAK'TA AÇIKLANACAK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin, "Adaylarımızın belli bir bölümünün ilk açıklamasını, bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Ayın 15'inde hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarımızı açıklayacağız." dedi.
BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Başkan Erdoğan, yapımı tamamlanan yeni AK Parti Konferans Salonu'nda incelemelerde bulunup, genel başkan yardımcılarından bilgi aldı.
Buradan ayrılıp AK Parti Genel Merkezi'ne geçerken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, "AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını pazar günü İstanbul'da duyacak mıyız?" sorusunu "Duyacaksınız." şeklinde yanıtladı.
"PAZAR GÜNÜ YARIYA YAKINI AÇIKLANIR"
"Pazar günü kaç aday açıklanır?" sorusuna Başkan Erdoğan, "Hemen hemen yarıya yakınını açıklarız." cevabını verdi.
Editör: Şeyma Kaya