Daha önce ülkelerinde amatör olarak futbol oynayan Iraklı vatandaşlar öncülüğünde Yozgat’ta Gana, Fas, Gabon ve Nijerya asıllı oyuncuların da bulunduğu Yozgat Irak Futbol Takımı kuruldu. 22 kişiden oluşan takım, gerekli izinlerin alınmasının ardından antrenmanlarını, Yozgat Şehir Stadyumu yanında bulunan dış sahada sürdürüyor. Haftanın iki günü antrenörleri Ammar Nazar eşliğinde çalışan Yozgat Irak Takımı, illerarası düzenlenen futbol turnuvalarında boy gösteriyor.
Yaşları 17 ila 25 arasında değişen yabancı uyruklu futbolcular, Türkiye’de çeşitli liglerde futbol oynayabilmek için yeşil sahalarda top koşturuyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi'nde öğrenci olan Malili Ali Badra, “Biz diğer yabancılarla futbol antrenmanı yapıyoruz. Burada Fildişili, Nijeryalı, Iraklı oyuncular var. Bazen Yozgat’ta maç yapıyoruz, Çorum’da bir turnuvaya katıldık. Orada şampiyon olduk. Ankara’ya gittik, orada da maçlar yaptık” dedi.

Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı! Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı!


Yozgat Bozok Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümü öğrencisi olan Malili Salif Kamissoko ise, “Burada antrenmanlarımız yapıyoruz, diğer şehirlerde turnuvalara katılıyoruz. Ankara’ya, Çorum’a, Karabük’e gittik, oralarda maç yaptık. Biz haftanın iki günü antrenman yapıyoruz. Burada stres atıyoruz, eğleniyoruz. Herkes çok mutlu” şeklinde konuştu.
Iraklı Abdül Salam da 5 yıldır Türkiye’de ikamet ettiğini söyleyerek, “Biz burada futbol oynuyoruz. Amasya, Ankara ve Çorum'da turnuvalara gidiyoruz. Çorum’da şampiyon olduk. Burada 22 kişiyiz, Afrikalı arkadaşlar da var takımda. Biz burada stres atıyoruz, zaman geçiriyoruz. Futbol oynuyoruz, mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Editör: U. G.