Merve Arslan'ın adaylık açıklaması şöyle:

Arslan; "Bu tür saldırılar ne vicdana ne de milliyetçilik değerlerine uygun düşmektedir" Arslan; "Bu tür saldırılar ne vicdana ne de milliyetçilik değerlerine uygun düşmektedir"

"Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum, hoş geldiniz. Adaylık açıklamama göstermiş olduğunuz ilgi için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Heyecanıma, heyecan kattınız, sağ olun, var olun. 1988 doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi burada okudum. Yüksek öğrenimi ‘mi Balıkesir Üniversitesi El Sanatları mezunu olarak tamamladım. Kozlu Sanayi Sitesinde ailemize ait iş yerinde çalışıyorum.
20 yaşımda Cumhuriyet Halk Partisi ailesine üye oldum. Gençlik Kollarında görev yaptım. Daha sonra Ana kademe il yönetim kurulu üyeliği ve İl Bilişim Sorumlusu , İl başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 15 yıldır bu ailenin bir ferdiyim.
Bir kadın, bir genç olarak tüm yaşamım boyunca her türlü zorluğa karşı bu mücadelenin içinde yer aldım. Genç bir Türk kadını olarak, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet hedefine ulaşma yolunda, partimizin yerelde ve genelde iktidar olabilmesi için sorumluluklarımı bilerek çalıştım ve yaşadım. Cumhuriyet Halk Partisi ,  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı mücadelesi içinde kurulmuştur. Dünyanın en eski ve köklü partilerindendir. Bu düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisinin ve ilkelerimizin savunucusu oldum. Bizler vatanseveriz, Atatürkçüyüz, genç neferleriz.

Köylüyüz, işçiyiz ,emekliyiz, öğrenciyiz, ezenin değil, ezilenin yanında olanız.
Bölmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz, ötekileştirmeden farklılıklarımıza saygı duyarak inanca, etnik kimliğe bakmadan yürüyeceğiz daha büyük bir sorumluluk almaya hazır olduğumuzu anlatmak için ekip arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Bugün partimizin içinde bulunduğu sorunları biliyoruz. Bundan sonrasının çok daha zor olacağının farkındayız.
Özellikle 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra, partimizde ve ülkemizde oluşan bu olumsuz havanın bir an önce dağıtılması gerekiyor.
Hiç şüphe yok ki bu sürecin öncüsü de biz Cumhuriyet Halk Parti’liler olacağız.
Bu sürecin olumsuzluklarını, ilçemizde en kısa zamanda aşabilmek, ilimizdeki ve ülkemizdeki mücadeleye katkı verebilmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Kozlumuz büyük bir ilçe, Her mahallesi, her köyü ayrı bir öneme sahip
Kozlu’yu köylerden, köyleri Kozlu’dan ayrı düşünüp hareket etmek gibi bir lüksümüz yoktur.
Biz ilçemizde dinamik bir Cumhuriyet Halk Partisi örgütü oluşturmak ve en kısa sürede tüm ilçe halkımızla bütünleşmek için göreve talibiz. Öncelikle aldığımız oylara oranla çok düşük olan üye sayımızı artıracağız.
İlk yerel seçimlerde Kozlu Belediye Başkanlığını ve belediye meclisinde çoğunluğu alacağız. İl Genel Meclisinde çoğunluğu alacağız.
Tüm mahallelerimizde ve köylerimizde çalışma grupları oluşturacağız.
Her mahallede temsilci, her köyde o köyün sorunlarını, şartlarını belirleyip çözüm için temsilcilikler kuracağız.

İşçi ve esnafla iç içe, gençlerle aynı dili konuşabilen, köylülerimizi seçimden seçime değil her zaman önemseyip söz hakkı tanıyan, kadınlarımızın yanında duran tüm kesimleri tanıyıp kaynaşan bir yönetim anlayışı içinde olacağız. Belediye Başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi olmak,
il başkanı, il yöneticisi ve milletvekili olmayı istemek her Cumhuriyet Halk Partililerin en doğal hakkıdır.
Biz, az önce saydığımız alanlarda kimlerin görev alması gerektiğine en geniş katılımla karar alacak; ehliyet, liyakat sahibi, donanımlı arkadaşlarımızın sorumluluk almasını savunacağız.
Çünkü önceliğimiz bize dayatılan bu uyduruk rejimden kurtulmak ve ülkemizde demokrasiyi tüm kurum ve kuralları ile işler hale getirmektir.
Başka türlü bu mücadeleyi kazanamayız. Asla bir tabela partisi olmayan, dünyanın en köklü siyasi partilerinden olan partimiz Cumhuriyet Halk Partili insanlarla değil, fikirlerle ayakta kalmıştır ve  kalmaya devam edecektir.
Unutmamamız gereken asıl unsur hepimizin çatısı altında toplandığı Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu duygularla tekrar hepinize teşekkür ediyor, desteklerinizi bekliyor ,sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Editör: Melisa Sapaz