Zonguldakspor Basket 67 Takımı Kulüp Başkanı Kanat Tan sitem etti! Zonguldakspor Basket 67 Takımı Kulüp Başkanı Kanat Tan sitem etti!

Geçtiğimiz aylar içerisinde büyük ümitlerle açılan ve beraberinde birçok sorun yaşanan yeni Atatürk Devlet Hastanesi aciline acil olarak gelen hastalar, doktorlar ve diğer sağlık görevlileri tarafından mağdur edilerek hasta ve hasta yakınlarına zor anlar yaratarak tepkilere neden oluyor.
Bir süre önce hastanenin acil bölümüne yarı baygın halde gelen , baş dönmesi ve kalp çarpıntısı şikayeti olan bir hastanın sarı alan yerine yeşil alana yönlendirilmesi ve bu esnada hastanın baygın olmasına rağmen doktorların umursamazlığı, sırası geldiğinde ise kendileriyle ilgilenileceğini söylemelerine rağmen uzun süre ilgisiz kalmaları, hasta yakınlarının yanı sıra orada sıra bekleyen hastaların da büyük tepkisini çekti. Bununla beraber diğer hasta ve hasta yakınları da buna benzer mağduriyet yaşadıklarını belirttiler. 
Ayrıca müşahede odasında yatan hastaların durumu ile ilgilenmekle sorumlu olan bazı hekimlerin hastanın yanına kontrol amaçlı uğramadığı görülüyor. Bu sistemsel karışıklık hastaları mağdur ediyor.

HASTANEDE NELER OLUYOR
Atatürk Devlet Hastanesi’ne muayene olmak için giden vatandaşlara göre hastaneye gitmek eziyet haline dönüştü. Poliklinikte muayene olmak özellikle dermatoloji, göz ,fizik tedavi ve kardiyoloji gibi birimlerde imkansız hale geldi. Poliklinikte muayene sırası bulamayan vatandaşlar Acil Servise yöneliyor. Acilde ise durum daha da kötü. Acile girdiğinizde sizi kaydolmadan önce Triyaj denilen bir bölüme yönlendiriyorlar. Triyaj denilen yerde sizin kime muayene olacağınız belirleniyor. Buradaki hastaların yüzde doksanı yeşil alan denilen muayene yerine gönderiliyor. İşte sorun da burada başlıyor. Yeşil denilen yerde muayene olmak için uzun bir muayene kuyruğuna girmeniz gerekiyor. Zaman zaman bu bekleme sırası poliklinikteki bekleme süresinden daha uzun oluyor. Hastaların şikayetiyle Yeşil Alan muayenesinin bu şekilde olmasının normal olmadığı, acil hastaların Sarı Alan denilen yerde muayene edillmesi gerektiği belirtiliyor.
Bu konuyla ilgili olarak bazı sağlık çalışanları ise de bu durumdan muzdarip olduklarını belirtiyor. Son dönemlerde hastanede çok fazla sayıda doktor geliş-gidişinin yaşandığı , yeni gelen hekimlerin Zonguldak’ta kalmak istemediği ve kısa süre içinde şehirden ayrılmak istedikleri yönünde bilgiler gelmektedir. Yeşil Alan denilen acil servis birimine hastaneye son zamanlarda gelen pratisyen hekimlerin verildiği ve sorunun bir anlamda bu sebepten kaynaklandığı tahmin edilirken bu konuya İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner ve Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tosun’dan bu mağduriyetlerin giderilmesi için acilen önlem alınması isteniliyor.

Editör: U. G.