Kdz. Ereğli ilçesi açıklarında geçen 19 Kasım günü batan Kafkametler'in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları 16 gündür devam ediyor.  TCG Akın Gemisinin dahil olduğu arama kurtarma çalışmalarında henüz 7 mürettebata ulaşılamadı.

Öte yandan Kıyı Emniyeti'ne bağlı Nene Hatun Gemisi'nin  Kdz Ereğli’ye ulaştığı ve arama kurtarma çalışmalarına katılacağı belirtildi.

Nene Hatun Gemisi'nin özellikleri

Nene Hatun (gemi), Türkiye'nin bir acil kurtarma gemisidir. 21 Kasım 2014 tarihinde denize indirilen Nene Hatun Gemisi halen Türkiye'nin en büyük ve kapsamlı acil kurtarma ve itfaiye gemisi olarak (ve aynı zamanda ilki olarak) hizmettedir. 'Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sahibi olduğu ve işlettiği Yalova'da inşa edilmiş 2015 yılında hizmete açılmıştır.İçerisinde olası bir kurtarma sonrası acil sağlık hizmeti için 20 yataklı hastane ve saatte 9 bin 600 metreküp su basabilen yatay 150 metre, dikey 70 metre su püskürtebilen haiz yangın söndürme sistemi bulunuyor. Bir adet heliport ruhsatı bulunan "Nene Hatun"da, 11 ton ağırlığa kadar helikopterin iniş yapabileceği bir helikopter pisti yer alıyor. Bordalarında bulunan kollar sayesinde Deniz kirliliğine müdahale yeteneği ve 1000 metreküp kadar atık taşıma kapasitesine sahip olan gemide, kirlilik ölçüm laboratuvarı ve 25 ton kapasiteli güverte kreyni mevcut.

Zonguldak siyasetinden notlar! Zonguldak siyasetinden notlar!

Editör: U. G.