Zonguldak

90 günde yıkılacak… Peki yerine ne yapılacak?

Abone Ol

-ÖZEL HABER-

Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atila Öksüz’ün sorularını yanıtlayan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan Madenci Anıtı’ndaki Merkez Çarşısı’nın nasıl yıkılacağını açıkladı.
Alan soruya karşılık olarak; “Merkez Çarşısı’nın durumu ile ilgili resmi yazımızı Çevre İl Müdürlüğü’ne ilettik. Depreme dayanıklılık testi yapılacak ve bize bilgi verilecek. Depreme dayanıksız çıkacağını tahmin ediyoruz. Malum burası daha önce tek katlı bir yapıydı. Üzerine üç kat daha yapıldı. O yüzden ileride sıkıntı yaşamamak adına biz bunu esnafımızla konuştuk. Niyetimiz test sonucu çıktıktan sonra ki biz depreme dayanıksız çıkacağını tahmin ediyoruz tebligatları yapıp 90 gün içerisinde de yıkacağız. Ardından da inşallah buraya hem Zonguldak’ımıza daha yakışır hem de depreme dayanıklı bir proje inşa edeceğiz“
Alan, Merkez Çarşısı’nın yerine ne yapılacağıyla ilgili olarak; “Şimdi burada 120 tane tapulu mülk sahibimiz var. Ticaretlerini bir şekilde yürütüyorlar. Esnafımız bir araya gelip derlerse kendimiz bir araya gelip bir şey yapacağız o zaman belediye olarak elimizden gelen desteği veririz. Ama yok 120 arkadaş ortak bir kararda buluşamıyoruz derlerse de belediye olarak iki tane projemiz var onlarla paylaşırız. Zonguldak için en yakışanı da bizim dönemimizde inşa ederiz” diye konuştu.