EPDK'dan kritik karar! Katkılı benzin ve motorinin yüksek fiyata satılmasına "Dur" dedi! EPDK'dan kritik karar! Katkılı benzin ve motorinin yüksek fiyata satılmasına "Dur" dedi!

Türk Lirası'nın değer kaybı sonrasında heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Yeni banknotlar sürprizlerle dolu! Göz kamaştıran tasarımlarıyla Türkiye'yi sallayacaklar. Banknot dünyasında gerçekleşecek devrimle tanışın! Merkez Bankası'nın hazırlıkları tamamlandı ve yeni paralar yakında dolaşımda olacak. Türk Lirası'nın geleceği için heyecanlı bekleyiş başladı.
Türk Lirası'nın değer kaybı sonrasında uzun süredir gündemde olan 500, 1000 ve 2000 TL'lik banknotlarla ilgili heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Son haftalarda 500 TL banknot haberleri sık sık gündeme gelirken, 1000 ve 2000 TL'lik yeni banknotların tanıtılması da konuşulan konular arasına girmeyi başardı.

Türkiye'de kağıt para olarak en yüksek tutar 200 TL iken alım gücünün düşmesi ve ürün fiyatlarının artması sonucunda banknotlarda yeni düzenlemelerin yapılması tartışılıyor. Bu duruma bağlı olarak yeni banknotların piyasaya sürülmeye hazır olduğu konuşulmaya başlandı. Peki, bu yeni banknotlar ne zaman gelecek? Merkez Bankası'nın bu konuda bir planı var mı? İşte tüm detaylar...
Yeni Banknotlar Ne Zaman Gelecek?
Türkiye'de para basma yetkisine sahip olan Merkez Bankası'nın 1000 TL ve 500 TL banknotlar ile Darphane'nin de 10 TL madeni para basmaya hazırlandığı son günlerde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.
Merkez Bankası'nın 1000 TL ve 500 TL kağıt paraları, Darphane'nin de 2,5 TL, 5 TL ve 10 TL madeni paraları basma çalışmaları yürüttüğü ve para kalıplarının hazırlandığı ileri sürülüyor. Yeni paraların mavi turkuaz renkte olacağı konuşuluyor ve sosyal medyada "Paralar önümüzdeki aylarda dolaşıma girecek" gibi ifadeler dolaşıyor. Ancak daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Güven Pado, bu iddiaları yalanlamış ve o dönemde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bunları reddetmişti.
Kesinlikle Yakından Takip Ediliyor
İlerleyen dönemlerde banknotların basılmasının gerekliliği ve bu doğrultuda basılmasının kesinlikle yakından takip edildiği ifade ediliyor.
500.jpg