Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı memur ve personel alım ilanları sürekli güncelleniyor.  Kamunun tüm alanlarına ihtiyaçlara göre açılan kadrolara şartlara uygun kişiler yerleştiriliyor. Son açılan 101 ilan kapsamında 4 binden fazla kişi ise kamuda istihdam edilecek.

Ereğli'de zincirleme kaza! Hurdaya döndü! Ereğli'de zincirleme kaza! Hurdaya döndü!

Devlet memuru, sözleşmeli personel ya da işçi olmak isteyen adaylar için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı her geçen gün kadro açıyor. 

KPSS ya da bazı şartları karşılayan adaylar kamuda işe başlıyor. Akademik personelden müfettişe memurdan destek personeline kadar onlarca kadro açık halde bekliyor. Başvuru şartlarını karşılayan adayların  tarihleri kaçırmadan ilgili kurumlara müracat etmesi gerekiyor.
101 ilana çıkan kamu kurumları, 4 binden fazla adayı istihdam etmek için işe alımı başlattı.

YILDA İKİ DEFA ZAM, HAFTA SONLARI İSE TATİL
Kamu memuru ya da sözleşmeli personel olunması halinde yılda iki defa maaşlara zam yapılıyor. Nöbet ya da vardiyalı çalışma sistemi dışında çalışan personeller hafta sonları izin yaparken hafta içi de saat 08:30 ile 17:00 arasında çalışma imkanı buluyor.
Yine vardiya ya da nöbeti olmayanlar ise resmi tatillerde ücretli izin yapma hakkına sahip olabiliyor.
EK ÖDEME, MESAİ, İŞ GARANTİSİ , SOSYAL TESİS İMKANI
Bunun yanısıra mesai, ek ödeme, destek ve yardımlarla birlikte bazı memurlar için sosyal tesis hakları da bulunuyor ve aileleriyle birlikte bu haktan yararlanabiliyorlar. Ayrıca memurlukta disipline aykırı suçlar işlenmedikçe işten çıkarılma durumları ise gerçekleşmiyor.

22 BİN LİRA MAAŞLA İŞE BAŞLANIYOR
Kademeye göre ise en düşük maaş 22 bin lira olarak veriliyor. Ocak ayında en düşük memur maaşının 32 bin lirayı aşması öngörülüyor.

Editör: Bekir Ekici