Zonguldak Nostalji sayfasının yaptığı paylaşım şu şekilde;

"1922 yılında İstanbul'da doğmuş ve henüz 24 yaşında veremden hayatını kaybettiği 1946 yılına kadar Zonguldak'ta yaşamış şairdir. Şiirleri fazlaca, o dönem ki garip şiir akımının etkilerini taşır.

Gelen tehditleri anlattı "Düğünümde bomba ihbarı yapıldı!" Gelen tehditleri anlattı "Düğünümde bomba ihbarı yapıldı!"

2013 yılında Yılmaz Erdogan'ın Kelebeğin Rüyası adlı filminde O ve yine Zonguldaklı bir şair olan yakın arkadaşı Rüştü Onur'un hayatı konu alınmıştır. Yeğeni Tansev Hanım'ın anlattığına göre;
3 Temmuz 1946 'da tuvaletten yatağını götürülürken annesi Şükrüye Uslu'nun kucağında vefat etmiştir.
Şair Muzaffer Tayyip Uslu'ya 3 Temmuz 1946 günü, Zonguldak'ta büyük bir cenaze töreni düzenlenir. Törene, Vali Halit Aksoy'da katılır. Cenaze törenine, Vali Bey gelince, başta EKİ görevlileri olmak üzere bütün bürokrasi ve halk da katılır. EKİ Bandosu eşliğinde kaldırılan genç şairin kalabalık ve görkemli cenaze törenine yirmi kadar da çelenk gönderilmiştir.

Arkadaşı gazeteci Muzaffer Soysal, cenaze törenini şu cümlelerle anlatır:
Ama bir cenaze töreni yapıldı ki sormayın. O zamanın valisi evine bile gitmeye üşenen bir zattı. O gelince, bütün hükümet erkânı da cenazeye taşındı. Kömür işletmesinin bandosu arkasında sayısı yirmiyi bulan çelenklerle muazzam bir kalabalığı gören Zonguldaklılar bir şairin ölümüne şaştılar durdular. Şair ölmesine ölürmüş, ama cenazesi de bir parti reisi gibi kaldırılır mı imiş?
Sanırım o yıllarda böyle büyük bir törenle gömülen tek şair Muzaffer Tayyip Uslu olmuştur..."


 

Editör: Melisa Sapaz