Yapılan toplantıda İl Disiplin Kurulu, geçtiğimiz hafta çeşitli karşılaşmalarda futbol kurallarının dışına çıkan ve hakemler tarafından cezalandırılan futbolcu, antrenör ve yöneticilerin cezalarını belirledi.
Ayrıca İl Disiplin Kurulu,  Alaplı Belediyespor alt yaş grubunun mazeretsiz olarak maça çıkmaması nedeniyle 3-0 hükmen yenik sayıldı ve  3 puanını da silindi.  Bu 3 puan silme cezası dışında İl Disiplin Kurulu, hakem, gözlemci ve saha görevlilerinin üçretlerini de Alaplı Belediyespor'un ödemesine karar verdi.. 
İşte İl Disiplin Kurulu'nun Alaplı Belediyespor'a verdiği ceza şu şekilde:"Hakem raporuna göre müsabakaya gelmediğinden dolayı ALAPLI BLD. SPOR ‘un müsabakadan 3-0 hükmen mağlup sayılmasına, mevcut puanlarından 3 puan silinmesine, hakemlerin masrafları ve diğer masrafların karşılanması üzerine TTF tarafından takdir edilecek olan tazminatın kulüpten tahsiline, cezasının 20/04/2023 tarihinden itibaren geçerli sayılmasına AFDK nezdinde itiraz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verilmiştir." denildi.