Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren maden ocağında meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili adli soruşturma sürüyor.
Metan gazı birikmesi sonucu meydana geldiği belirtilen patlamanın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, ocakta bulunan 8 işçiden 3’ünün yaşamını yitirdiği, 5’inin ise yaralandığı belirlenmişti. Yaralı işçilerden 2’sinin sağlık durumunun ağır olduğu açıklanmıştı.
GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİ SAYISI 3’E YÜKSELDİ
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce işletme müdürü M.S.D. ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı E.Y. hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Soruşturmada yaşanan son gelişmeyle birlikte maden mühendisi Y.Ç. de gözaltına alındı. Böylece patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 3 oldu.
Maden ocağında yaşanan facianın nedenlerinin ve olası ihmallerin aydınlatılması amacıyla yürütülen soruşturma devam ediyor.





