Makam aracı değil motor kullanan belediye başkanı Makam aracı değil motor kullanan belediye başkanı
Memur ve memur emeklisi zamlı maaşları için gözler 3 Ocak tarihinde! TÜİK tarafından yılın son enflasyon rakamları netleştirilecek.
EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 2024 NE KADAR OLACAK?
Rakamsal olarak memur emeklileri 9876 TL maaş alıyordu, yüzde 50 zam yapıldığı taktirde en düşük memur emeklisinin maaşı 14 bin 814 TL’ye çıkacak.
Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'ın açıklaması şu şekilde:
“Memur, memur emeklilerine zaten yüzde 50 oranında bir zam yapılacak. Göstergeler bu oran üzerinden değerlendiriliyor. Yıl sonu yüzde 38’lik bir TÜFE’miz var. Toplu sözleşmeden gelen zamdan dolayı yüzde 50 rakamı yılbaşında memur ve memur emeklilerine kesin verilecek diyebiliriz."
2024 MEMUR MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Ocak ayında memur ve emeklilerin alacağı yeni zamlı maaşların belli olması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00'da duyuracak ve böylece memur ve memur emeklisi maaşları da netleşecek.
Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak.
Editör: Şeyma Kaya