Devrek Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, ROSAK TSM Topluluğu tarafından şef Levent Özger yönetiminde verilen “Cumhuriyet Konseri” büyük beğeni topladı.

 Konserin açılışında bir konuşma yapan ROSAK Yönetim Kurulu Üyesi, Öğretmen Leman Öztürk, “Cumhuriyetin demokrasi, insan hakları, kadın hakları olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimize en çok sahip çıkması gereken biz kadınlarız çünkü Atatürk ve Cumhuriyet kadının eşitlik ve adalet ilkesinde özgür birey olmasını sağladı.

‘Yaşasın Cumhuriyet’ diyerek geldik ve haklarımızı kazandık. Bundan sonra da ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diye haykırmaya devam edeceğiz ve haklarımızdan asla geri adım atmayacağız. Onun özgürlüğüyle, onun verdiği eşitlikle hep birlikte var olacağız” dedi.

 Atatürk ve kahramanlık türkülerinden oluşan konsere vatandaşlar da hem söyleyerek hem de Atatürk ve bayraklarıyla eşlik etti.

Eyüp Uslubaş hayatını kaybetti Eyüp Uslubaş hayatını kaybetti

Konserin bitiminde bir konuşma yapan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, belediye olarak Cumhuriyetin 100. Yılına yakışan bir çok etkinlikler yaptığını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını bir kez daha kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, aklın ve bilimin ışığında yürüyerek güzel ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe hep birlikte ulaştıracağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle, özlemle anıyorum” dedi.

 Konsere, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, CHP Devrek İlçe Başkanı Uğur Dikenli, Zonguldak İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Uzundal, ROSAK Başkanı İbrahim Tığ ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

 Konser sonrasında koro üyeleri ile vatandaşlara, İbrahim Tığ’ın Kaynak Yayınlarından çıkan, “Rüştü Onur, Şiirleri, Yazıları, Mektup ve Ardından Yazılanlar” kitabı dağıtıldı.

Editör: Melisa Sapaz