Ankara-Nazilli maçında skandal oran! Resmen anlaşmışlar! Ankara-Nazilli maçında skandal oran! Resmen anlaşmışlar!

Zonguldak’ta bir maden ocağında işçiler eylem başlattı.  Cumartesi günü işe gelmedikleri için kendilerinin kapı dışına konulmak istendiğini belirten işçiler maden ocağında bekleyişlerini sürdürüyor.
Kilimli Bölüm’de bulunan maden ocağına gelen işçiler kendilerine; “Bugün maden kapalı” denilerek ocağa alınmadı.
“Ya Cumartesi izni ya da 6 saat 15 dakika günlük çalışma” hakları olduğunu belirten işçiler fazla çalışmaya bağlı olarak Cumartesi izni kullandıklarını işe geldiklerinde ise; “Bugün ocak kapalı” denilerek geri gönderilmek istendiklerini söylediler.
İşveren ile işletme yönetiminin görüşme sonrasında nasıl çözeceği merak ediliyor.
Benzer durumun diğer işletmelerde de yaşanması kaçınılmaz görünüyor.
Karşılaştıkları durum karşısında şok olan işçiler çalışmak istediklerini ve kendilerine bir açıklama yapılmadığını belirterek bekleyişlerini sürdürüyor 

DEVLET SORUNU ÇÖZMEDİ
Zonguldak’ta bulunan rödevanslı işletmeler aylardır sıkıntı çekiyor. 
Maliyetler son iki yılda üç- dört katına çıkarken kömür fiyatlarında yaşanan düşüş sektörü tamamen krize soktu. Bu durum işçi ve firmaları karşı karşıya getiriyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ödenen ton başına yüksek rödevans bedellerinin sembolik bir rakama düşürülmesi önerileri kabul görmeyen işletmeler, bölgedeki santrallerin kömür alımını askıya alması veya düşük fiyatlardan almak istemesi karşısında tamamen sora girdi.
İki asgari ücret düzenlemesi dışında artan yüksek maliyetlere karşın bölgedeki sanayi kuruluşlarının ithale yönelmesiyle zirve yapan kriz nedeniyle bölgedeki diğer işletmelerde de benzer durumlar yaşanması bekleniyor.

MİLLETVEKİLLERİ SAĞIRA YATTI
Zonguldak’ta ekonomiye ciddi katkılar sunan ve can damarı halindeki rödevans sahalarının sorunlarının giderilmesi için yapılan tüm görüşmeler sonuçsuz kalırken milletvekili seçimleri öncesi işletmeci ve çalışanlara kulak veren milletvekilleri ve siyasiler de aramaz sormaz, telefonlara çıkmaz oldular.

Editör: Melisa Sapaz