Zonguldak Kdz. Ereğli ilçesine Kdz. Ereğli 1-D sınıfı öğrencileri Tutum Yatırım ve Türk Malları haftası nedeni ile hazırladıkları ürünleri sergiledi.

İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi ,tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği  gün geçtikçe artmaktadır.Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Bilinçli tüketiciler yetiştirmek , yerli malı kullanmanın önemini kavratabilmek ve tutumlu olma bilincini geliştirmek amacıyla  okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında  Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlanır.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu

Ereğli İlkokulu 1/ D Sınıfı Öğrencileri  de  bu haftayı coşkuyla kutladı.

Haftanın amacı öğretmenleri tarafından miniklere anlatıldı. Yerli tüketimin arttırılması, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulandı. Öğrenciler hazırladıkları ürünleri sergilediler, şiirler okudular, haftanın önemini anlatan şarkılar  söylediler.

Editör: U. G.