ZONHAV Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kahya Zonguldak'tan kalkan uçak sayıları ve yolcu trafiği hakkında bilgiler verdi. Buna göre 2023’ün Eylül ayında 15 bin 472 yolcu gidip gelirken 140 uçuş gerçekleşti.
2023’ün ilk 9 ayında sefer yapan uçak sayısı ise 882 oldu. Bu uçaklarla 2023’ün ilk dokuz ayında yolcu sayısı 102 bin 26 oldu.
Buna göre Zonguldak Havaalanı rekorlar kırmaya devam ediyor.

CHP’de ses kayıtları! CHP’de ses kayıtları!

BÜYÜK MÜCADELE
Zonguldak’ta az sayıda insanın inancı ve mücadelesinin yanında Almanya’da bulunan dernek ve gurbetçilerin yoğun ısrarı ile rekor üzerine rekor kıran havaalanı yeni hedeflere koşuyor.
Zonguldak’tan Almanya’ya haftada 10, İstanbul’a 5 uçak seferinin düzenlendiği 2023 yaz aylarında artan talebin 2024 yazında daha artması bekleniyor.

EMEĞİ GEÇENLER DUA ALIYOR
Zonguldak’ta son 20 senedir gündemde olan ancak eksikler ve sahipsizlik nedeniyle tam anlamıyla hayata geçirilemeyen Zonguldak Havaalanı son yıllarda yapılan yatırım ve düzenlemeler ile Türkiye’nin en önemli hava limanlarından biri oldu. Terminal binası ve diğer yatırımların yapılması ile yolcu memnuniyetinin arttırılması planlanan Zonguldak Havaalanının bu günlere gelmesinde emeği olan herkes gurbetçinin büyük duasını alıyor.

Editör: Bekir Ekici