Zonguldak Merkez’de kurulan Soğuksu Pazar Yeri’nde pazarın ardından temizlik yapılmadığını belirten vatandaşlar, yaşanan duruma tepki gösterdi.
Vatandaşların iddiasına göre, pazarın kurulduğu günün ardından bölgede çöpler ve çeşitli atıklar bırakılırken, pazar yerinin bulunduğu sokakların da uzun süredir yıkanmadığı öne sürüldü.
Özellikle sıcak havaların etkisiyle bölgede kötü kokuların oluştuğunu belirten vatandaşlar, sokaklarda yoğun şekilde idrar kokusu bulunduğunu ifade etti. Pazarın ardından çevrenin temizlenmemesi nedeniyle kötü görüntülerin ortaya çıktığını dile getiren vatandaşlar, sorunun aylardır devam ettiğini savundu.
Soğuksu Pazar Yeri’nin her hafta aynı görüntüyle karşı karşıya kaldığını belirten vatandaşlar, yetkililerden pazar sonrasında düzenli temizlik ve yıkama çalışması yapılmasını istedi.
Vatandaşlar, “Pazar bittikten sonra her yer leş gibi kalıyor. Aylardır sokaklar yıkanmıyor. Her hafta aynı manzara ile karşılaşıyoruz” diyerek tepki gösterdi




