21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Esas 67 Burda AVM giriş katında etkinlik düzenlendi. Zonguldak’a özgü yöresel tatlardan Mısır (Göce) Çorbası, Zılbıt Yemeği ve Mancar Dolması, Nuran-Celal Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Yaman Karakayış, Melis Günay ve Nisanur İnam tarafından etkinlik alanını ziyaret eden misafirlere tanıtıldı. Katılımcılar, bu özgün lezzetlerin sunumu ve hikâyesiyle büyük ilgi gösterdi.
PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ
Etkinlikte, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu ve protokol heyeti de standı ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerden yemekler hakkında bilgi aldı. Yöresel mutfağın tanıtımına katkı sunan öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Hacıbektaşoğlu, gösterilen özveriden ötürü memnuniyetini dile getirdi.
TEŞEKKÜR BELGESİYLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER
İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, etkinliğe katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür belgeleri takdim etti. Müdür Dursun, geleneksel mutfağın tanıtılmasında gençlerin rolünün çok kıymetli olduğunu belirterek emeği geçenleri tebrik etti.