Zonguldak'ın denizi olmayan ilçesi Çaycuma'da sıcak hava nedeniyle bunalan çocuklar, nakliyeci 45 yaşındaki Erkan Çubukçu'nun havuza çevirdiği kamyonunun kasasında serinlediği görüntüler sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Alaplı Devlet Hastanesi inşaatında son durum! Alaplı Devlet Hastanesi inşaatında son durum!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi resmi olmayan itiraf sayfasında paylaşılan fotoğrafta “Zonguldak’ta, nakliyeciye ait kamyonun kasası sıcaktan bunalan çocuklar için havuza çevrileli birkaç saat oldu” notu yazılınca yüzlerce kullanıcı olayı güncel zannetti.

FOTOĞRAFIN 2015 YILINA AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!
Birkaç saat oldu notu ile paylaşılan fotoğrafın aslında 8 yıl öncesine ait olduğu 2015 yılında da nakliyeci Erkan Çubukçu’nun kamyonuna 10 ton su doldurarak çocuklara havuz yaptığı ortaya çıktı.

HABER NEYDİ?
Çay Mahallesi Ömer Kalaycı Caddesi'nde oturan Erkan Çubukçu, deniz olmayan ilçede hava sıcaklığının 33 dereceye kadar ulaşması üzerine, 2 çocuğu ile mahalledeki diğer çocukları için kamyonunun kasasını havuza dönüştürdü. Kamyonun kasasının iç bölümünü su sızmaması için naylon branda ile kaplayan Çubukçu, ardından hortumla su doldurdu. Kamyonun kasası, 4 saatte yaklaşık 10 ton su doldurularak havuza döndü. Sıcaktan bunalan çocuklar, kamyonun kasasında gün boyu yüzerek serinledi.

Editör: U. G.