Toplantılarda, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi ve hizmetlerin etkinliğinin artırılması amacıyla gündem maddeleri ele alındı. İl genelinde yürürlükte olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetler masaya yatırıldı.
Ulusal ve Yerel Eylem Planları
2007 yılından bu yana uygulanan Ulusal Eylem Planları doğrultusunda hazırlanan İl Eylem Planlarının, paydaş kurum ve kuruluşların katkılarıyla yürütüldüğü hatırlatıldı. Bu kapsamda, 2021-2025 yıllarını kapsayan Ulusal Eylem Planı doğrultusunda hazırlanan Zonguldak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Valilik onayıyla yürürlüğe girmişti.
Kadının Güçlenmesi Çalışmaları
Toplantıda ayrıca, 2025/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında oluşturulan Kadının Güçlenmesi İl Koordinasyon Kurulu çalışmaları görüşüldü. 2026-2028 yıllarını kapsayan Zonguldak Kadının Güçlenmesi İl Eylem Planı Taslağı da katılımcıların bilgisine sunuldu.
Gündem Maddeleri
Toplantı gündeminde; önceki toplantılarda alınan kararların değerlendirilmesi, kurumlar arası hizmet verilerinin paylaşılması, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde ilde yürütülen faaliyetler ile paydaş kurumların görüş ve önerileri yer aldı.





