Zonguldak'ın uyuşturucu sorunu masada! Zonguldak'ın uyuşturucu sorunu masada!

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu Beycuma Kaleoğlu köyünden tüm emeklilere ve hükümete seslendi. Emekliye verilen zamları yetersiz bulan Sarıoğlu, kendisinin koruyup yetiştirdiği ormandan geçen yıl 110 liraya aldığı 1 ster odunu bu sene 280 liraya aldığını belirterek tepkisini dile getirdi. 1 ster oduna 1 sene de gelen zam ile 1 senede emeklilere verilen zammı karşılaştıran Mustafa Sarıoğlu “Küstüm artık. Lanet olsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

 Sarıoğlu açıklamalarında; “Geçen sene ile bu sene arasında emekliye verilen farkla köyden alınan odun parasını dikkate alındığını zaman köylü resmen kazıklanıyor. Şimdi köylü ormanı büyütüyor, ormanı koruyor, gözü gibi bakıyor. Ancak kışlık yakacak ihtiyacına geldiğinde köylüye kendi odunu yüzde 300 zamlı geçen seneye oranla yakacak odun veriliyor.” dedi.

“KÖYLÜYÜ DÜŞÜNMEYEN HİÇ BİR SİYASİ İKTİDAR MUVAFFAK OLAMAZ”

Öte yandanMustafa Sarıoğlu konuşmalarına şu şekilde devam etti; “Ben toprağımdan Zonguldak Beycuma Kaleoğlu köyünden sesleniyorum; köylüyü, işçiyi, emekliliği düşünmeyen hiçbir siyasi iktidar muvaffak olamaz. Herkes aklı selim hareket etmek zorunda. İktidara, muhalefete tüm liderlere sesleniyorum; köylüyü hiç kimseye düşünmüyor, emekliyi hiç kimse düşünmüyor, işçi hiç kimse düşünmüyor. Ne olacak bizim sonumuz.Ben geçen sene 110 liraya aldığım odunun siterini bu sene 280 liraya alıyorum. Kendim yetiştirdim. Devlet benim ormanımdan yine bana odun satıyor. Nakliyesi ile birlikte 600-700 liraya maloluyor. Küstüm artık. Lanet olsun diyorum toprağımdan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum”

Editör: Melisa Sapaz