Kamil Altun pazarın nabzını tuttu! Kamil Altun pazarın nabzını tuttu!
Zonguldak’ta 250 gram ekmeğin fiyatının 10 lira olması için Esnaf Odaları Birliği’nin kararı bekleniyor. Saat 11.00’de yapılacak toplantı ile ekmeğin gramajı 220’den 250 grama, fiyatı da 10 liraya çıkmış olacak.
Bu durumda ekmeğe gelen zam oranı ise yaklaşık yüzde 20 civarında kalacak.
Fırıncıların artan tüm maliyetler karşısında 220 gram ekmeğin 10 lira olması yönündeki talebi ise şimdilik kabul görmedi.
Bartın’da ise yapılan ekmek zammı geri çekildi.
Bartın’da yapılacak yeni toplantı sonrası yeni karar alınması bekleniyor.
VATANDAŞ DERTLİ FIRINCI MUTSUZ
Pek çok vatandaş sürekli düşen alım gücü nedeniyle ekmek alamaz duruma gelirken lokanta ve diğer benzer işletmeler de ekmek ve diğer zamlara bağlı olarak fiyat etiketlerini değiştirmeye devam ediyor.
Fırıncılar ise asgari ücret, odun, elektrik, yakıt, araç ve diğer giderlerde artışın yüzde 50’nin üzerinde olduğunu belirterek ekmek zamlarının bu artış oranlarının altında kalmasından rahatsız.
BAYAT EKMEĞE YÖNELİM ARTTI
Zonguldak’ta fırıncıların deyimi ile bayat ekmeğe yönelim artmış durumda. Pek çok vatandaşın bayat ekmek olarak bilinen raf dışı kalmış ekmeklere yöneldiğini belirten fırıncılar; “Biz her geçen gün bu şekilde gelen vatandaş sayısının arttığını görüyoruz. Çünkü evine 5-10 ekmek getirmesi gereken vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın normal şartlarda sadece aylık ekmek tutarı 3 bin lira olur. Biz kepenk kapatmamak için bu zamları yapmak zorundayız. Biz de mutlu değiliz  vatandaş da. Her şeye zam yapılınca sorun yok. Sıra ekmek zamlarına geldiğinde yetkililer, bürokrasi tepemizde” diye konuştular.

Editör: Şeyma Kaya