Zonguldak’tan 1500, Bartın’dan 400, Yenice’den 100 kişi olmak üzere Türkiye Taşkömürü Kurumu’na toplam 2 bin kişi alımı için başvurular sona erdi. Gözler kura tarihine çevrilirken başvuranlar listesinde Türk olmayan isimler de dikkat çekti.

Kastamonu’da kereste fabrikasında yangın! Kastamonu’da kereste fabrikasında yangın!

Z HABER’in gündeme getirdiği olay sonrası Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğrul kağıt üstünde alınan vatandaşlık ile binlerce Zonguldaklı gencin hakkının yendiğini belirtti.

“ONLAR KAĞIT ÜSTÜNDE VATANDAŞ! BİZ GERÇEK TÜRK’ÜZ”

Çıkan haberler kamuoyunda büyük tepki toplarken Z HABER ihbar hattına ulaşan bazı vatandaşlar

“Benim babam Türk, annem Türk. Ben bu topraklarda doğdum. Mezarım da bu topraklar olacak. Ama geçen yıl kağıt üstünde vatandaşlık alan birileri benim hakkımı yiyecek. Bu isimler belki kuradan çıkmaz ama kura listesine bile alınmış olmaları burada 20 binden fazla gencin hakkına girmek olur. Daha niceleri vardır. Yetkililerden bir an önce bu konuda net bir açıklama yapmalarını istiyoruz.” dediler.

“ZONGULDAKLILAR DAYANAMIYOR YABANCILAR NASIL YAPACAK?”

Madencilik kültürü ile büyüyenlerin bile maden ocağında zorlandığını belirten gençler yabancıların bu şartlarda çalışamayacaklarını ifade etti.

“Vatandaşlık almaları bile muamma iken biz TTK’ya alımda şaibe olmadığını nereden bileceğiz. Bu şehirde ilçeler arası bile anlaşmazlık yaşanabiliyorken, babası, amcası, kardeşi maden ocağında çalışanlar bile kaldıramayıp istifa ediyorken, Suriye’den Mısır’dan Afganistan’dan gelen biri maden ocağında nasıl çalışacak? Bu toprakların kültürünü nasıl benimseyecek?” diyen Zonguldaklı işçi adayları sonradan vatandaşlık almış kişilerin listeden çıkarılmasını istedi.

Editör: U. G.