Eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen yayınladığı mesajda sele maruz kalan bölgelerde belediyelere daha fazla destek verilmesini gerektiğini belirterek, parti ayrımı yapılmaması çağrısı yaptı. İşte Erkmen’in o açıklaması;
“Aşırı yağışlar sonucu il genelinde yaşanan sel afeti dolayısıyla, selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir. 
Selin olumsuzluklarını ortadan kaldırmak için çalışan tüm kamu ve belediye ile özel idare görevlilerimize ve de vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 


FAZİZSİZ KREDİ SAĞLANSIN
Selden olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın, iş yerlerinin, mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için Zonguldak ili AFET bölgesi ilan edilip, vatandaşlarımızın borçları ertelenmeli, zararlarını telafi noktasında faizsiz kredi kullanabilmelerine olanak tanınmalıdır. 

Ayva; "Sürdürülebilirlik insan engellilik anlayışımız var. O yüzden ben gelecekten ümitliyim" Ayva; "Sürdürülebilirlik insan engellilik anlayışımız var. O yüzden ben gelecekten ümitliyim"

BELEDİYELER İÇİN PARTİ AYRIMI OLMASIN
Yine selden etkilenen alt yapı çalışmalarının (yollar, köprüler, içme suyu hatları gibi) eski hallerine getirilip, onarılıp hizmete alınabilmeleri açısından il özel idaresine ve parti farkı gözetmeksizin tüm belediyelere maddi destek sağlanmalı, bu idarelerin gelirlerinden kesilen devlet kesintileri belli bir süre ile yapılmamalıdır.

YENİ TEDBİRLER ŞART
Bu açıdan hasar tespitlerinin bir an önce tamamlanıp, önerilerimizin hayata geçirilmesi önemlidir. Dikkate alınması, tekrar olumsuzluklar yaşanmaması ve bu amaçla alınması gereken önlemlerin aciliyetle alınması temennimle tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum”