Enflasyonda mücadele kapsamında yapılan düzenleme çerçevesinde kömür satışına getirilen düzenleme Zonguldak’ta ki yerli kömür üretimine büyük darbe vuruyor.

Düzenlemeye göre termik santrallerin kullanacağı yerli kömüre sınırlama getirilerek ithal kömür teşvik ediliyor.

Z HABER’in gündeme getirdiği olay rödevanslı saha işletmecileri ve maden işçileri arasında en merak edilen konular arasında yer aldı.

Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz da konu ile ilgili açıklamaları takip ettiğini belirterek bu sorunu şehri yönetenlerin çözmesi gerektiğini ifade etti. Sorun çözülmediği takdirde Zonguldak ekonomisinin çökeceğini ifade eden Kurnaz Z HABER’e özel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Enerjiden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mart ayında EPDK‘nin açıkladığı elektrik üreten termik santraller kararı ile yerli kömür üretin tedarikçilerin sıkıntı çekeceğini söylemişler.

ZONSİAD Başkanı Sayın Nejdet Tıskoğlu’nun da açıklaması olmuş. Bugün Murat Altay’ın sunduğu programa katılan Sayın Vekilim Hamdi Uçar’ın haberi olmamış. Bu hafta EPDK ile görüşüp bizlere ve basına bilgi verecekmiş. Zonguldak havzasından çıkan TTK, özel sektör, rödevansçı ve kaçak ocaklardan çıkan kömürün yüzde sekseni ÇATES ve Eren Enerji’ye gidiyor. Bu meseleyi bizi yönetenler çözmezse Zonguldak ekonomisi çöker. Binlerce kişi işsiz kalır. Pandemi ve savaştan sonra kömürün değeri bu kadar artmışken ‘maden ocaklarınızı kapatın’ diyorlar. Herhalde Paris İklim Anlaşması’na Zonguldak’tan başlayacaklar diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim