Türkiye genelinde 23 Nisan’da düzenlenen Siberay Yarışması’nda Zonguldak ili birinci oldu. Türkiye genelinde 27’si Zonguldak’tan olmak üzere toplam 120 öğrencinin layık olduğu yarışmada yüzde 22’lik başarı ile Zonguldak birinci oldu.

Zonguldak Polisevi’nde düzenlenen ödül törenine; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı açılış konuşmasını yaptı. İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, konuşmasında "Z harfi alfabenin sonunda ama yüzde 22’lik başarısına Zonguldak Türkiye birincisi oldu. Bunun mutluluğu içerisindeyiz" d

TURANLI: “TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMUŞ BİR İLİN EMNİYET MÜDÜRÜ OLARAK SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”

Ahmet Metin Turanlı yarışmalarda derece alan öğrencileri tebrik ederek, "Siber suçlarla mücadele çok büyük önem taşıyor. Nasıl bir Kızılay, nasıl bir Yeşilay değerse aynı şekilde Siberay da bir değer olarak yüceltilmesi noktasında mücadelemize devam ediyoruz. Ve bu kapsamda çalışmalarımızın bir yansıması bir meyvesi olarak Türkiye genelinde siber suçlarla farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye 120 kişi girdi ve bunun 27 tanesi Zonguldak’tandı. Bunun mutluluğu ve gururu içerisindeyiz. Bizleri onure ettiniz, bizleri mutlu ettiniz ve biz de sizlerle gurur duyuyoruz. Bu önemli bir başarıdır önemli bir başlangıçtır. Z harfi alfabenin sonunda olmasına rağmen listede yüzde 22'lik başarısıyla birincilik kazanmış ödül kazanmış bir ilin emniyet müdürü olarak beni çok mutlu ettiniz. Allah da sizleri mutlu etsin teşekkür ediyorum" dedi.

TUTULMAZ: “SİBER SUÇLARA KARŞI VATANDAŞLARIMIZI BİLİNÇLİ OLMALI

Vali Mustafa Tutulmaz da yaptığı konuşmada, okullarda hayat bilgisi dersine dijital okuryazarlığın da eklenmesi gerektiğini ifade etti. Son yıllarda dijital suç oranlarında artışa dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz, vatandaşların bu konuda bilgili olması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Çağımız çok değişti ve kuşaklar arasındaki bilgiye ulaşım aşaması bundan 15-20 yıl önce çok farklıydı, 40 yıl 50 yıl önce çok daha farklıydı. Telefon açabilmek için bile günlerce beklendiği zamanlar günler olurdu. Bir yerden başka bir yere bilgi ancak posta ile giderdi, böyle internet ortamı yoktu. Şu anda gelinen çağda ise bilgiye ulaşmak çok kolaylaştı hepimizin elinde altında akıllı telefonlar var ve anında istediğin bir bilgiye ulaşabiliyoruz. Bunun yanında günlük hayatta birçok işimizde kamuda olsun özel sektörde olsun çok kolaylaştı. Eskiden günlerce süren hizmetler bugün anında hemen yerine getirilebiliyor. Bu kadar kolaylık oluştu ancak gerçekten şu anda gerek bankacılık alanında olsun gerek diğer alanlarda olsun kişisel bilgileri ulaşarak insanların mağduriyeti her geçen gün artmaktadır. Onun için dijital toplum yazarlık diye bir kavram ortaya çıktı. Malumunuz olduğu sürece bu sizin şu andaki çalıştığınız alan ile ilgili. Bu vesileyle halkımızı dijital bilgileri kullanırken lütfen dikkatli olalım diye uyarıyorum. Doğruluğuna inanmadan buralara girip de yem olma ile karşı karşıya kalmayın. Hatta ve hatta okullarda verilen hayat bilgisi dersini kapsamı içerisine dijital okuryazarlık eklenmelidir. Artık insanları daha çok bilinçlenmesi gerekiyor. Emniyet güçlerimizi bu yönde şikayetler oldukça artmaya başladı. Vatandaşımızın önce kendi güvenliğini sağlaması gerekir diye düşünüyorum. Bu yarışmayı düzenleyen emniyet teşkilatımız da teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim