Zonguldak´ta çağrı merkezi çalışanı Mertcan Aydım(27), 7.5 yıl önce yavruyken aldığı ´Limon´ adını verdiği sultan papağanı bir an olsun yanından ayrılmıyor. Papağanıyla aracıyla gezen, sahilde yürüyüş yapan, parkta gezen Mertcan Aydım ile papağanın arasında ki bağ görenleri şaşırtıyor.

Tepebaşı Mahallesi´nde yaşayan Mertcan Aydım, 7.5 yıl önce sultan papağanı sahiplendi. Papağanı evinde bakmaya başlayan Aydım ile ´Limon´ adını verdiği papağanı arasında güçlü bir bağ oluştu. Aydım da Limon´u yanından ayırmayarak gittiği her yere götürmeye başladı. Kafese gerek kalmadan Aydım´ın omzundan ayrılmayan Limon, ara ara uçsa da sahibine geri dönüyor. Aydım ile Limon´u görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Limon ile gezintiye giden, ailesiyle pikniğe giden Aydım, aralarında güçlü bir bağ oluştuğunu söyledi. Limon´un en çok çocuk parklarını sevdiğini anlatan Aydım, salıncak ve diğer oyuncaklarla vakit geçirmenin hoşuna gittiğini ifade ederek şöyle dedi.

"Doğduğu günden beri birlikteyiz. Üniversite büyüttüm. O günden beri birlikte geziyoruz. Şırıngayla büyüttüğüm için herhalde bana bağlılığı başladı. Her gün böyleyiz. Kışın evde yazın dışarıda beraberiz. Uçurduğumda bana geri geliyor. Sevginin gücü diyorum. Hayvanlar sevgiyi iyi anlıyor. Bu nedenle dışarıda kafessiz çok rahat dolaşabiliyoruz. Görenler şaşırıyor. Sevmek istiyorlar. Ama biri aldı mı hemen bana geri gelir. Kendini sevdirmeyi çok sever. İşten arta kalan zamanlarda genellikle birlikte vakit geçiriyoruz."

Editör: TE Bilişim