Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğüne alınacak 30 işçi alımı başvuruları tamamlandı. 18 Aralık'ta TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde noter huzurunda çekilecek.
Öte yandan 30 işçi için 3074 kişi başvuru yapıldı.

TTK web sitesi üzerinden yapılan ise açıklama şöyle:
Kurumumuzun yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere, 5 sanatta toplam 30 nitelikli işçi alımı yapılacaktır.
Alınacak olan bu işçiler, Yönetmelik hükümlerine göre Kura Çekimi sonucunda tespit edilecektir.
Kura çekimi sonucunda, her sanatta işe alınacak açık işçi sayısı kadar “Asıl” , açık işçi sayısının 2 katı kadar da “Yedek” aday belirlenecektir.
Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğünce, 22.11.2021 – 26.11.2021 tarihleri arasında ilana başvuran nitelik işçi adaylarını gösteren nihai listeler Kurumumuza gönderilmiştir.
Buna göre;
-11 kişinin işe alınacağı ve kura çekimi sonucunda 11 “Asıl”,  22 “Yedek” adayın belirleneceği “ELEKTRİK ARK KAYNAĞI (Kaynak İşçisi)” sanatı için kayıt yaptıran toplam 749 adayın isim listesi için TIKLAYINIZ.
 -13 kişinin işe alınacağı ve kura çekimi sonucunda 13 “Asıl”,  26 “Yedek” adayın belirleneceği “MEKANİZASYON VE PRES İŞÇİSİ” sanatı için kayıt yaptıran toplam 408 adayın isim listesi için TIKLAYINIZ.
-4 kişinin işe alınacağı ve kura çekimi sonucunda 4 “Asıl”, 8 “Yedek” adayın belirleneceği “
TEMEL İMALAT VE MONTAJ ELEMANI (Talaşlı İmalat İşçisi)” sanatı için kayıt yaptıran toplam 468 adayın isim listesi için TIKLAYINIZ.
-1 kişinin işe alınacağı ve kura çekimi sonucunda 1 “Asıl”,  2 “Yedek” adayın belirleneceği “ AĞAÇ İŞLERİ TEKNİSYENİ (Ağaç İşleri İşçisi)” sanatı için kayıt yaptıran toplam 239 adayın isim listesi için TIKLAYINIZ.
-1 kişinin işe alınacağı ve kura çekimi sonucunda 1 “Asıl”,  2 “Yedek” adayın belirleneceği “BOBİN SARMA İŞÇİSİ (Elektrik İşçisi)” sanatı için kayıt yaptıran toplam 1210 adayın isim listesi için TIKLAYINIZ.
Kura çekimi 18.12.2021 Cumartesi günü saat 10.00’da Kurumumuz Kozlu Taşkömürü İşletme Müessesesi Müdürlüğü toplantı salonunda halka ve basına açık olarak Kozlu Noteri tarafından yapılacaktır.
Kura çekimi sonuçları, yönetmelik hükümlerine göre tebligat niteliğinde kurumumuzun 
www.taskomuru.gov.tr  internet adresimizden adaylara duyurulacaktır.