TGB Zonguldak ve Öncü Gençlik Zonguldak heyeti Biden’ın Ermeni Soykırımı Yalanına karşı Zonguldak olmak üzere 81 ilde harekete geçmiş ve İncirlik Üssü’nde bir eylem gerçekleştirmişti. Şimdi de Kürecik Üssü’ne gidiyorlar.

Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi Öncü Gençlik teşkilatları resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada, İsrail'in siyonist saldırılarına eylemle yanıt verilmesini gerektiğini söyledi. Zonguldak İl Başkanlıklarından yapılan açıklamada;

TGB Zonguldak İl Başkanı Umut Ergin; Öncelikle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. 19 Mayıs’ın en büyük derslerinden biri de şudur: Teşkilatsız bir halk kendiliğinden ayağa kalkmaz! Teşkilat milletleri ayağa kaldırır, göreve çağırır, öncülük eder. İşte bu bilinçle, Türk gençliğini ayağa kaldırma, emperyalist tehditleri yerle bir etme, yeni bir dünyayı kurma inancıyla 19 Mayıs 2006 günü kurulan teşkilatımız 15. yılını kutluyor. 15. Yaşını kutlayan teşkilatımız Atatürk’ün teşkilatıdır. Türk Devriminin teşkilatıdır. TGB Türk milletinin yüreğinde yeşermiştir. 15 yıl gibi kısa bir sürede tüm Türkiye’nin ve mazlum milletlerin umudu olmuştur. Teşkilatımızı gelecek 15 yıllara taşıma görevi bugün bizlerdedir. 102 yıl önceki bu kararlılık ve sorumluluk ile bugün önümüze daha önemli görevler düşmektedir. Bu akşam Öncü Gençlik Zonguldak heyeti ile birlikte Malatya’ya Emperyalist ve Siyonistlerin Kürecik Üssü’ne yola çıkıyoruz. Filistin bizlerden laf değil eylem bekliyor! Ayağa kalkıyoruz. İsrail siyonizmine ABD emperyalizmine karşı ayağa kalkıyoruz. Filistin’de İsrail işgalini sonlandırmak, Doğu Kudüs merkezli bağımsız Filistin devletini kurmak için; Suriye-Irak sınırımızda terör koridorunu engellemek, kukla Kürdistan planlarını kökten bozguna uğratmak için; Doğu Akdeniz’de İsrail-ABD merkezli Yunanistan ve Avrupa Birliği’nin emperyalist girişimleri engellemek için ayağa kalkıyoruz!

Öncü Gençlik Zonguldak İl Başkanı Sergen Çebi yaptığı açıklamada; Milli günler içerdikleri tarihsel anlamların yanı sıra güncel anlamlar da kazanır. 102 yıldır verdiğimiz bu şanlı mücadelede bugün daha da görevlere atılmamız gerekmekte. 2.Kurtuluş Savaşı sürecinden geçtiğimiz günümüz koşullarında Türkiye’yi kör çıkmazlardan çıkaracak öncüler var milletimizin içi rahat olsun. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız öncelikle kutlu olsun. İsrail siyonizmi ve Amerikan emperyalizmi dur durak bilmeden bugün Filistin’e saldırmaktadır. Filistin için sessiz olunmaz, kınamalar yapılmaz, kornalara basılıp konvoylar içi boş kalır. Filistin’e destek vermek istiyorsak İsrail siyonizmine ve Amerikan emperyalizmine en ağır tokadı atmalıyız. Gözü dönmüş zalimliğe, eli kanlı terör devletlerine kuru açıklamalarla cevap verme dönemi geçti! Onların zorbalığını nasıl bitireceğimizi biliyoruz. Türkiye, düşmana namlularını çevirdikçe kazandı. Yine öyle yapacağız. Malatya Kürecik’te bulunan NATO Radar Üssü, İsrail’i korumak için var! Kürecik radarı NATO Füze Savunma Sisteminin bu bölgedeki en önemli unsuru durumunda. O üssün menzilinde dostlarımız İran ve Rusya var. O üssün hedefinde Türkiye var! Bu saldırganlığa karşı somut eylemlerle yanıt vereceğiz. Türkiye Gençlik Birliği ve Öncü Gençlik olarak Kürecik’te tüm mazlum milletlerin sesi olacağız.

Editör: TE Bilişim