Zonguldak’ta Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un görevinden istifa etmesi ile birlikte kimin il başkanı olacağı merak ediliyordu. AK Parti Karadeniz Bölge Koordinatörü Yahya Çelik'in Zonguldak’a gelmesi ile temayül yoklaması yapıldı.

Yoklama sonrası Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Z HABER’e konuşarak süreci değerlendirdi.

Gebeş Zeki Tosun’a parti için yaptıklarından dolayı teşekkür ederek temayül yoklamasının hayırlara vesile olmasını diledi.

Gebeş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle bugüne kadar davamıza hizmet eden, çalışkan, düzgün, karakterli, kişilikli ve beyefendi başkanımız Zeki Tosun’a çok teşekkür ediyorum. Gerek sağlık sorunları sebebiyle gerekse de Genel Merkez tarafından verilecek bir üst görev dolayısıyla kendi rızasıyla hizmet ettiği davamızdan başka bir göreve temin edilmesi dolayısıyla ayrıldı. Bugün yeni il başkanımızı seçmek üzere burada tüm teşkilat üyesi arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız, belde başkanlarımız bir araya geldi.

Temayülden az önce çıktık. Partimizin 2023 vizyonuna yakışan birbirinden değerli il başkan adaylarımız var. Bizler de içeride Genel Merkez’den gelen, teşkilat başkan yardımcımıza, koordinatör milletvekilimize gerekli açıklamaları yaptık içimizden geçen isimleri söyledik. İnşallah bugün davamızı 2023 yılında yapılacak genel seçimlerde en üst seviyede oyla buluşturacak başkanımızın seçilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Ben seçilecek arkadaşımıza şimdiden başarılar diliyor, temayül yoklamasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim