Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katılımı ile Filyos’ta doğalgazı karaya taşıyacak borular deniz tabanına indirilmeye başlandı.

Zonguldak’tan da çok sayıda iş insanı ve bürokrat bu tarihi ana tanıklık etmek üzere Filyos’a gitti.

MFA Maske Fabrikası ortakları Fatih Furtun ve Murat Uzun da Filyos’ta çeşitli görüşmeler sağladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile görüşme fırsatı bulan Furtun ve Uzun MFA Maske fabrikasının yüksek teknoloji ile yeni üreteceği demo ürünlerin denemesini yapacaklarını duyurdu.

Fatih Furtun konu ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen törende, Karadeniz gazı denize ilk boru indirme ve kaynak törenine şahitlik ettik. Memleketimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim  Törende, Türk sanayicisini ve yatırımcısını her platformda destekleyen, bizleri de asla yalnız bırakmayan Sayın Bakanımız Mustafa Varank ile, kendisinin yakından takip ettiği yurtiçi ve yurt dışı yatırımlarımızı değerlendirme fırsatı bulduk. İnşallah bitmek üzere olan tesislerimizde, Eylül ayında, yüksek teknoloji filtre üretim hatlarımızı, plastik ve slikon enjeksiyon ünitelerimizin devreye alınmasını ve tüm Türkiye’ye sürpriz olacak ve ses getirecek ar-ge projemizin demo ürününün denemesini Sn. Bakanımızla başlatacağız. Heyecanımıza ortak olduğu için grubumuz adına kendisine teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilişim