Şehir Plancıları Odası Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Ayyıldız, TSO Başkanı Metin Demir’in MAKZON projesi ile ilgili kamuoyuna itiraz süreci devam ederken onaylanmış gibi açıklama yapmasının talihsiz ve bir o kadar da etik olmayan bir açıklama olduğunu söyledi.

Kamuran Ayyıldız konu ile ilgili Metin Demir’in açıklamalarına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
“TSO Başkanı Sayın Metin Demir’in MAKZON projesi ile ilgili kamuoyuna yapmış olduğu "Sıra belediyede imar düzenlemesine geldi. Bakanlığımız üst ölçekteki planlarını revize etti. İnşallah önümüzdeki ay belediye meclis toplantısına girecek." şeklindeki açıklaması MAKZON’un kurulmak istenen alanına ilişkin üst ölçekli planların itiraz süreci devam ederken onaylanmış gibi açıklama yapması devam eden süreç için talihsiz ve bir o kadarda etik olmayan bir açıklama olmuştur. Maden makineleri üretimi üzerine planlanan proje Zonguldaklı olarak bizim de destek verdiğimiz değerli bir çalışmadır. Ancak Bakanlıkta ve İl Çevre Müdürlüğü’nde askı suresi henüz devam eden ve henüz kesinleşmemiş ayrıca planın hiçbir noktasında MAKZON'a ait açıklama olmamasına karsın her şey bitmiş onaylanmış gibi bir açıklama yapılması kamu kurum ve kuruluşlarını baskı altına alma cabasıdır.

Yasal olarak askı suresi devam eden imar planları kesinleşmiş sayılmazlar.

Bu sebeple askı surecinde itirazların olabileceği ve imar planlarının kesinleşme sureci uzayabileceğinden TSO Başkanı tarafından yapılan açıklama etik olmadığı gibi yerinde de olmamıştır.”

Editör: TE Bilişim