HABER – ANALİZ – Atilla Öksüz
AK Partili Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın görevden aldırdığı eski Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve Çağlayan’a yakın durdukları için tavır aldığı, görüşmediği,  telefonlarına bakmadığı Ak Partili isimlerle bir araya gelmesi parti tabanında memnuniyet yarattı. Buluşmada Alan’a yakın olan ve kavganın içinde olan isimlerin de bulunması dikkat çekti.
Ak Parti’de gereksiz gerilimler sonucu kayıp üç seneyi telefi etme adına yapılan iftar buluşması pek çok yönüyle yoruma açık olsa da gelecek için yeni koordinatların şekillenmesinde etkin olacak görülüyor.

STRATEJİK DEĞİŞİKLİK
Kamuoyunda Başkan Alan’ın imza attığı çalışmalardan çok polemiklerinin konuşulmasının parti tabanında yarattığı rahatsızlık, kamuoyunda giderek azalan destek, devre dışı bırakılmak istenen Çağlayan’ın eksikliğinin her geçen gün fazlasıyla hissedilmesi, İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek’in inişli – çıkışlı performansı, Alan ve Milletvekili Hamdi Uçar’ın İl Başkanı Zeki Tosun’u görevden aldırmak istediği iddialarının gündemde olması zoraki bir strateji değişikliğine gitmeyi zorunlu kılmış görünüyor.
İlk günden beri oyunu kuran ve yöneten isim olarak öne çıkan Alan’ın bu tavrı parti tabanında büyük memnuniyet yaratmış olsa da arka planda; “Zeki Tosun’u gönderelim seni il başkanı yapalım” mesajı olarak yorumlanıyor.
ÇAĞLAYAN VE KARAGÜZEL’E SELAM VEREN FİŞLENİYORDU
Zonguldak Belediye Başkanı Alan ve Çağlayan kavgasında her iki tarafın da ciddi hataları oldu ancak, bu sürecin uzlaşı ile çözülmesi gerektiğini söyleyen veya yazanlar da Alan’ın hedefi olmuştu. Çağlayan ve İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel ile görüşenler adeta fişleniyor, Alan, Karagüzel ve Çağlayan’ın adı geçen tüm işlerde barikat oluşturuyordu.

ÇAĞLAYAN KABUL ETMEZ
Ak Parti içinde taraflı tarafsız büyük çoğunluk Çağlayan’ın Ömer Selim Alan’ın seçilmesinde ne kadar önemli bir faktör olduğunu biliyor. Büyük yanlış seçimin sonrasında her iki isme yakın isimlerin ve milletvekillerinin uzlaştırıcı dil yerine kavgayı körükleyen yaklaşımları veya duyarsız kalmaları ile yaşandı. 
Peki Çağlayan il başkanı olma adına resmen gelmeyen ama zemin oluşturulacağı sinyali verilen il başkanlığı konusunda, il başkanı olmak için topa girer mi?
Asla.
“Zeki Tosun’u gönderelim seni il başkanı yapalım” şeklinde doğrudan veya dolaylı bir pazarlığın içinde olması mümkün olmayan Çağlayan’ın bu duruşuyla da haklılığı kanıtlanmış oldu.
Sonuç olarak Ak Parti tabanı ve teşkilatlarını memnun eden buluşma konusunda Alan’ın bazı inatlarından vazgeçmesi veya vazgeçmek zorunda kalması da takdir görüyor.
Parti tabanından pek çok isim bu buluşmanın ardından her iki tarafı tebrik eden yorumlar yaptı.

Editör: TE Bilişim