Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, yürütme kurulu üyeleri Fulya Aydın ve Seren Atçel ile birlikte Z HABER’i ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde yaşanan saldırıyı kınadı. Kutoğlu, Z HABER ekibinden Ali Sencer Arslan ve Eren Aşkar’ın Kilimli sahil yolunda çekim yaptıkları sırada firma çalışanının saldırmasına uğramasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek;
"Biz basını kentimizin duyu organları olarak görüyoruz. Bizim göremediğimizi ve duyamadıklarımızı dile getiriyorlar. Basın da bir hata yaparsa yargıya başvurmaktan başka bir yol yoktur eğer herkes kendi adaletini sağlamaya çalışırsa toplum yaşanmaz bir hale gelir. Biz şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuz gibi basınımızın da görevini yapmasını engelleyecek her türlü eylemin karşısındayız. Kilimli Sahil Yoluyla ilgili yanıtlanmayı bekleyen pek çok soru varken gazeteci arkadaşlarımızın engellenmesi, saldırıya uğraması veya böylesi bilgilendirme amaçlı yayınlardan rahatsız olmak hiçbir kuruma bir şey kazandırmaz.
Eğer burada yanlış ve tutumlu bir kasıt varsa burada da izlenecek yol tabii ki bellidir, Adalet yoluyla yapılacak itirazlar tekzipler bellidir. Biz şuna inanıyoruz oradaki eylemin sistematik bir eylem olduğunu düşünmüyoruz ve düşünmek de istemiyoruz, oradaki görevli arkadaş kendine vazife çıkartmış olabilir.
Yani bu eylemi yapan görevlinin da ekmeğine mani olmak değil amacımız. Bu güne kadar bir özür bile dilenmediğini öğrendik. Biz özür çok zor değildi.
Gazeteci arkadaşlarımızın bundan sonra benzer olaylarla karşı karşıya kalmamaları adına basına karşı bakış açımızı değiştirip doğru bilgilenme ve kent adına daha fazla faydalanma yoluna gitmeliyiz” dedi.
Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz ve saldırıya maruz kalan isimlerden Ali Sencer Arslan ise Kutoğlu ve beraberindekilere teşekkür ederek, kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına gelişmeleri abartısız ve en yalın haliyle aktarmaya devam edeceklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim