Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör toplu sözleşme sürecinin sonuna gelinmesine karşın devletin memur ve emekliye hakkının verilmediğini ifade etti.

Güngör Necmettin Erbakan döneminde Cumhuriyet tarihinin en yüksek zamlarının verildiğini hatırlatarak hükümetten Erbakani dokunuş beklediklerini ifade etti.

Sedat Güngör’ün açıklaması şu şekilde:

YAZIK
Bir aylık toplu sözleşme süresi bitiyor,
Sendikalar ve kamu çalışanları bağırıyor, uyarıyor ama duyan yok.
İktidar adeta sus, pus ve sağıra yatıyor.
Medya desen, evlere şenlik, Kamuoyu oluşturmada patronların ağzına bakıyor.
Onlarda rantiyeci olduğu için, eleştiri yok.
Muhalefet, aslında her platformda Hükümetin yüzüne memur ve memur emeklisinin hakkının verilmesini haykırmalı ve bu konudaki kendi projesini ortaya koymalı.
Onların da tatmin edici bir ekonomik programı yok.
Çünkü, milli görüş partilerinin dışında bütün partilerin programı, vahşi, faizci, kapitalist ekonomiyi savunuyor.
Bu kafa ve bu vahşi kapitalist düzenlerle kamu çalışanlarının ve toplumun çok büyük kesiminin huzur ve mutluluk bulması, sorunlarının çözümü beklenemez.
Ekonomide de, milli eğitimde de ve diğer bütün sorunlu alanlarda çözüm, adaletli, insanı ve emeğini merkeze alan, ilim, irfan, ahlak ve faziletli bir toplum hedefleyen, mutlu fert, güçlü devlet idealinde, her kesimin mutluluğu ve huzuru için gayret eden, içeride birlik, beraberlik ve kardeşliğin tesisi için zemin hazırlayan, bu aziz milletin değerleriyle barışık, bu milletin bedenine uygun adil bir düzenin tesis edilmesindedir.
Çünkü her işin başı, adalettir.
Bu vesileyle toplu sözleşmenin son günlerine geldiğimiz bu süreçte, devletten bir an önce, rantiyeye gösterdiği hassasiyeti, kamu çalışanlarına da göstermesini, makul, kabul edilebilir bir teklifin İvedilikle verilip, müzakere masasının oluşturulmasını bekliyoruz.
Kısacası, hükumetten bir Erbakani dokunuş bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim